NOUL CONTINENT DE CONȘTIINȚĂ

Eu aparțin unei familii spirituale, globale și cosmopolite în care cei care trăiesc împreună se iubesc.

ÎNCETÂND SĂ FIM O NAȚIONALITATE ESTE ÎNCEPUTUL UNEI RENAȘTERI. Transformarea vieții noastre începe atunci când ne desidentificăm de ceea ce credem că suntem.

Majoritatea copiilor născuți în lume ajung să fie patrioți, dependenți de biografia țării în care se nasc. Când creștem și conștiința noastră începe să se trezească ne dăm seama că suntem în închisoarea apărării naționalității noastre, ca și cum am fi roboți programați. De aceea apare în multe persoane o respingere și uneori chiar o ură foarte particulară pentru țara în care s-au născut, pentru că este locul în care am fost condiționați și programați să fim într-un anumit fel.

NU MAI FII ROMÂN/ROMÂNCĂ, este o propunere pe care o voi face în România, dar este, de asemenea, o provocare extraordinară care poate face ca mulți oameni prinși în limitele identificărilor lor să evolueze.

A fi cosmopolit înseamnă a considera că orice parte a lumii este aceeași țară. Patria este o legătură emoțională față de locul în care te-ai născut. NE-AM NĂSCUT ÎN LUME și de aceea pot spune că a nu mai crede că suntem o naționalitate este o călătorie de o deschidere de neimaginat către globalizarea conștiinței și către integrarea speciei umane, încetând să fim multe rase pentru a deveni o specie, încetând să fim de multe naționalități pentru a ne recunoaște pe noi înșine fără limite, încetând să fie atât de multe religii ca să fim uniți într-o singură spiritualitate.

A înceta să mai credem că suntem o naționalitate este o călătorie de neimaginat către globalizarea conștiinței și către integrarea speciilor umane, încetând să fie multe rase pentru a deveni o specie, încetând să fie de multe naționalități care să ne recunoască fără limite.

Când ne agățăm de o naționalitate, fără să vrem, încetăm să fim ființe umane și devenim soldați, războinici și dușmani ai milioane de oameni care sunt de altă naționalitate, ca și cum am deveni subumani pregătiți pentru război și pentru a-i respinge pe cei care nu sunt ca noi.

M-am născut în Argentina în urmă cu 59 de ani, locuiesc în Spania de mai bine de 20 de ani, am vizitat peste 40 de țări dând prelegeri și realizând ateliere și retreaturi, conduc o echipă de oameni care se alătură acestui nou continent al conștiinței; nu este într-un loc anume, ci grupează oameni din întreaga lume. Folosim limbajul iubirii, vorbim esperanto-ul compasiunii. Un mod de a comunica dintr-o privire plină de compasiune și înțelegere care ne ajută foarte mult să ne depășim limitele.

Scriu acest articol după un lung proces în care am încetat să mai fiu argentinian. Aceasta a fost o sarcină foarte grea și dificilă pentru mine, pentru că a fi argentinian este ca și cum ai avea o profesie, titlul nu este atârnat pe un perete, ci lipit în minte și inimă; de parcă ar fi fost studiat timp de câteva decenii (cel puțin) pentru a învăța tot ce este necesar și a deveni condiționat de o poveste, prins într-un mod de a fi, de a gândi și de a reacționa.

Să mă desidentific de naționalitatea mea a fost unul dintre cele mai mari progrese evolutive pe care le-am avut în întreaga mea viață. A înceta să mai fiu de o naționalitate presupune a renunța la una dintre cele mai profunde identificări pe care le avem înrădăcinate, iar acest lucru nu înseamnă abandonarea țării noastre de origine, nici s-o urâm, nici să nu mai simțim dragoste pentru țara noastră, ci a ne desidentifica de atașamentele socio-culturale, morale și tradiționale care ne condiționează pentru a putea fi liberi și să putem forma parte dintr-un mod de viață cosmopolit, fără nevoia de a apara, nici ataca nicio naționalitate, dar neaparținând niciuneia.

De aceea am decis să creez un nou continent din dragoste, îl numesc continentul conștiinței. Oricine poate locui acolo fără a avea pașaport; a face parte din acest continent fără limite sau identificări deschide ușile pentru a avea prieteni de toate naționalitățile, ligile și culturile, deoarece acestea nu mai sunt o barieră care ne separă. De aceea, în cele 11 case ale noastre din întreaga lume am creat comune de conviețuire cu oameni din multe țări, pentru a vindeca ceea ce ne separă, pregătind calea reconcilierii.

Atunci când o persoană iese din tiparele pe care le trag după sine familiile și nu mai este fidelă instrucțiunilor învechite instalate de profesori, religie, politicieni și bunici, se deschide o ușă către internaționalizarea inteligenței, care nu mai gândește în termeni de a fi de o naționalitate, ci doar o ființă umană, fără nimic în plus, fără steaguri de purtat; pentru că de fiecare dată când se ridică un steag de patrie se creează condițiile pentru lupte și războaie care ne izolează și ne blochează în sărăcia identificării; o limitare mentală care ne împiedică să ne extindem conștiința și să fim în armonie cu ceilalți.

Inteligența specială românească (despre care voi vorbi) poate ajuta la înțelegerea deplină a acestei propuneri originale pe care o voi face într-un atelier al Școlii Conștiente pe care îl voi oferi vineri, 6 decembrie 2019 (în Ghermănești, în apropiere de București, între orele 16-20), unde voi aborda diferitele probleme și limitări care afectează viața personală din cauza identificării cu naționalitatea; și cum se poate ieși din acea pușcărie, nu din România, ci din atașamentul față de felul său de a fi, nu pentru că ar fi vorba despre ceva rău, ci pentru că pur și simplu limitează și castrează potențialul individului.

Dat fiind faptul că sunt la conducerea unei organizații internaționale care este prezentă pe cele 5 continente și care are colaboratori din zeci de țări, vă pot asigura că una dintre cheile companiei noastre este să fi trecut de granița naționalităților noastre pentru a putea să ne privim ca oameni de pe aceiași planetă, ca o familie spirituală care nu acordă atenție acestor detalii geopolitice, ci esenței iubirii pe care o avem cu toții, indiferent de unde ne-am născut.

Conștiința nu are granițe, prin urmare, orice limită în care credem sau pe care o susținem ne va împiedica să ne conectăm cu conștiința cosmică.

Trezirea conștiinței este legată de o transformare individuală și în orice proces de transformare personală, fie în viața noastră, fie în situații profunde, este esențial în primul rând să ne dăm seama că nu suntem ceea ce am crezut că suntem și în al doilea rând să recunoaștem că ceea ce suntem este un mister a cărui potențialitate este nelimitată. În esență, aceasta este munca pe care o propunem din metoda noastră de Evoluție Interioară. Echipa internațională care vizitează România în decembrie s-a născut în România, Argentina, El Salvador, Columbia, Spania, Italia și Uruguay, dar venim din același continent al conștiinței.

Alberto Varela

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top