ARTIKEL OVER AYAHUASCA IN TIJDSCHRIFT “MUY INTERESANTE”. Bewezen: meditatie en Ayahuasca veranderen het brein op een verrassende manier.

DE MANIER VAN DECENTRATIE DIE  AYAHUASCA BEWERKSTELLIGT

“De mogelijkheid om op een objectieve wijze gedachten en gevoelens te observeren zonder die te associëren met de identiteit”.  

Aan het einde van een aarden weg in het Peruviaanse Amazonewoud bevindt zich de Tempel  van de Weg van het Licht, waar de inheemse Onanya-genezers de bezoekers onderrichten over het therapeutisch gebruik van ayahuasca, een hallucinogene drank die door de plaatselijke bevolking reeds duizenden jaren wordt gebruikt.

Momenteel bestuderen wetenschappers de fysieke effecten van ayahuasca op het brein. Bij de vrijwilligers die ayahuasca gebruiken voor studie-doeleinden, hebben de onderzoekers een verhoging vastgesteld in bepaalde sleutelkenmerken die personen die intensief mediteren ook vertonen.  Deze veranderingen bevatten een grotere  openheid, een groter optimisme en een bepaald krachtig vermogen dat gekend is als de-centratie.

Amanda Feilding, oprichtster en directrice van de Beckley Foundation, met zetel in het Verenigd Koninkrijk werkt samen met wetenschappers van over heel de wereld om te begrijpen hoe de psychodelische drugs het brein beïnvloeden. Feilding beschrijft de decentratie als “de mogelijkheid om op een objectieve wijze de gedachten en gevoelens te observeren zonder die te associëren met de identiteit”.

Decentratie kan esoterisch klinken maar het is één van de sleuteldoelstellingen van de bewuste meditatie en het is ook een doelstelling van behandelingen van depressie.

Het lijkt er op dat de patiënten eindelijk in staat zijn om zich te bevrijden van de emotionele pijn waar ze gedurende zoveel tijd onder geleden hebben, door op een rustige en objectieve manier de gedachten en gevoelens te observeren om uiteindelijk minder veroordelend te zijn en zichzelf te aanvaarden.

De deelnemers geven aan dat ze zich meer gedecentreerd voelen en minder gedeprimeerd nadat ze ayahuasca hebben ingenomen, en in werkelijkheid is er ook een corresponderende  neurologische verandering waar te nemen in de hersenactiviteit.

David Nutt, directeur van de neurpsychofarmaceutische afdeling van het Imperial College van Londen heeft samengewerkt met Feilding en beweert dat het brein van personen met een depressie of met en verslaving vastzit in denkpatronen die impulsen krijgen van het controlecentrum van het brein.

OORSPRONKELIJK ARTIKEL (IN HET SPAANS):

http://www.muyinteresante.com.mx/salud-y-bienestar/medicina/17/04/5/meditacion-ayahuasca-cambian-cerebro-ayudan-ser-feliz/

ALS JE MEER INFO WIL OVER HET THERAPEUTISCH GEBRUIK VAN AYAHUASCA, KAN JE MET ONS CONTACT OPNEMEN. ONS TEAM TELT MET EEN DOKTER EN VERSCHILLENDE PSYCHOLOGEN DIE JE GRATIS ADVIES KUNNEN VERLENEN.

[email protected]

JE KAN JE GRATIS INSCHRIJVEN OP DEZE BLOG EN DAN ZAL JE ELKE MAAND PER MAIL ARTIKELS TOEGESTUURD KRIJGEN EN INFO OVER DE RETRAITES DIE WE OVER DE HELE WERELD ORGANISEREN.

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top