BEROEMDHEDEN DIE AYAHUASCA DRONKEN: Sting, Nicolas Pauls, Oliver Stone, Babasónicos… onder anderen.

FILM “PLANTA MADRE” (DE MOEDERPLANT) OVER AYAHUASCA.

Verschillende rock-persoonlijkheden en beroemdheden kiezen ervoor deze ervaring te hebben.

Het ayahuasca-preparaat wordt verkregen door verschillende planteninfusies en de sjamanen uit het Amazonegebied gebruiken ze met therapeutische doeleinden en ter zelfkennis. Ayahuasca doet bij diegenen die aan het ritueel deelnemen, de wereld van de geesten en de subtiele energieën ontdekken wat op zijn beurt een diepe band met moeder natuur schept.

Sacha Domenech, klinisch psycholoog en therapeutisch directeur van het Centrum Runa Wasi, die zich specialiseert in etno-geneeskunde, bevestigt: “Het is een grote uitdaging voor de academische en wetenschappelijke wereld om zich open te stellen voor het recupereren en erkennen van het gebruik van dit medicijn. Ayahuasca is geen plant die een verslaving teweegbrengt, integendeel het is een zeer effectief hulpmiddel in de genezing van verslavingen”.

Wat dat betreft, gaat vandaag de film Planta Madre (De Moederplant) in première , een film geregisseerd door Gianfranco Quattrini, die het verhaal vertelt van “de gebroeders Santoro”, een Argentijnse rockband van het eerste uur, va de jaren ’60.  De film vertelt het verhaal van de resis naar de jungle van  één van hen, 40 jaar later, op zoek naar een genezer van het Amazonewoud om een ayahuasca-heling te doen en zich te verzoenen met het verleden.

Tijdens de laatste jaren wint ayahuasca steeds meer aan belang en krijgt het steeds meer adepten die de stress of de angstigheid willen reduceren. Dit heeft het te danken aan zijn weldadige genezende effecten. Veel rock-persoonlijkheden en beroemdheden opteren ervoor om deze beleving te ervaren.  Silvina Luna, Nicolas en Gaston Pauls o Rolando Graña hebben toegegeven dat ze de heling van de ayahuasca hebben uitgeprobeerd.

Nicolás Pauls onderlijnde: “voor mij zijn veel natuurlijke substanties die vandaag als drugs beschouwd worden, dat niet: marihuana, ayahuasca, peyote of zelfs de coca-bladeren zijn elementen die kunnen helpen in een levensverandering ten goede”.

Sting, de zanger van The Police, getuigde in zijn autobiografie Broken Music: ”elk blad, elke bloem, elk insect riep me. Dat was een gevoel van verbonden te zijn dat me fascineerde”.

Oliver Stone de directeur van Peloton en JFK  benadrukte:  “Ik raak de cocaïne niet aan maar ik geloof ik in LSD, mescaline, paddestoelen en ayahuasca wat een zeer sterk sap is van de rubberbomen”.

De Babasónicos, een mythische Spaanse nationale rockband, refereren in een zeer gekend lied van hun album Luces uit 2007 naar het ayahuasca-ritueel: “Ik heb de plant genomen, ik heb het mysterie opgelost”.

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top