DE “REIS” VAN DE SPIRITUELE VAGABOND. Wanneer men begrijpt dat we nergens heen hoeven en niets hoeven te bereiken.

VLIEGTUIGEN EN LUCHTHAVENS, MENSEN EN SITUATIES, ALLES IS KLAAR VOOR LIEFDE.Van het ene naar het andere land verhuizen is een fantasiespel dat dialoog mogelijk maakt.

Vandaag, zondag 19 mei, reis ik van Madrid naar Barcelona. En zal ik de leiding hebben over drie intensieve trainingsdagen en nachten om een​vergadering te beleggen met kandidaten om lid te worden van onze organisatie, op donderdag de 23e reis ik naar Sao Paulo, Brazilië, om een ontmoeting te hebben met mijn team en mensen die ons de mogelijkheid hebben geboden om onze School of Consciousness daar op te zetten in een uitgestrekte jungle waar we ook zullen deelnemen aan het planten van Ayahuascabomen. Zondag moet ik in Milaan/Italië zijn om drie dagen training te geven over onze Inner Evolution-methode, op woensdag 29 zal ik naar Israël gaan om onze tweede achtdaagse retraite te begeleiden en tegelijkertijd ga ik daar op zoek naar een locatie voor onze School of Consciousness. Als ik eenmaal uit Israël ben vertrokken, ga ik maandag 10 juni naar Hamburg/Duitsland om een lezing te geven …


In de meeste gevallen lijkt dit misschien op een planning, maar het is eigenlijk de proloog van het verhaal van een reiziger die zijn reis drie decennia geleden begon. Toen ik me realiseerde dat ik op zo’n reis was dat ik kon reizen en de wereld en alle uithoeken van mijn innerlijk kon ervaren, besloot ik mezelf een SPIRITUELE VAGABOND of ZWERVER te noemen.

Ik begon de gebeurtenissen van een spirituele zwerver in verschillende artikelen te beschrijven, maar er kwam een tijd dat ik niet langer verder kon schrijven omdat er zoveel dingen met me gebeurde. Ik had zoveel ervaringen, dat ik er uiteindelijk voor koos om de verhaallijn los te laten en me gewoon over te geven om te genieten van alles wat er met me gebeurde.


Het is nu tien jaar geleden dat ik voor het eerst schreef over de SPIRITUELE VAGABOND, en nu keer ik terug om te zien of ik kan overbrengen wat ik voel in het licht van mijn zeer hectische tempo van reizen, en het innerlijke gevoel van mijn constante beweging zonder echt te weten waar ik zal eindigen.


Op dit moment ben ik in een sportcentrum in Madrid waar ik mijn dochter Amelys zag deelnemen aan een danswedstrijd, ik ben een paar dagen in mijn huis met mijn familie, met de mensen die in mijn huis wonen en met onze managementteam van de organisatie, omdat we allemaal een paar dagen samen wilden doorbrengen om beslissingen uit te wisselen en te ervaringen te delen.

Tien jaar geleden was dit wat ik voorzag: “Er komt een tijd in het leven van een spirituele zwerver waar men niet weet, noch echt weet, welke stap de volgende is die wordt genomen, want in feite stopt men stappen te zetten en begint zich te concentreren op het pad waarop iemand eerder reisde. ”


Het zoekende pad leidt nergens naartoe, omdat het niet bedoeld is om vooruit te komen of terug te vallen, maar om datgene tot stand te brengen waar onze ziel naar verlangt. Het pad eindigt precies op het moment dat we stoppen met lopen, dus ophoudt een ruimte te zijn om te reizen en wordt in plaats daarvan de landingsbaan voor wat moet aankomen.


De zoeker realiseert zich wat hij of zij wenst, stopt dan en beëindigt daarmee zijn zoektocht en in die stilte en sereniteit kan alles gevonden worden wat men verdient.


Om van het ene land naar het andere te gaan, gaat niet om de actie om naar mijn bestemming (letterlijke bestemming) te gaan, maar om de roep van mijn ziel te gehoorzamen, een ziel die op zoveel plaatsen en met zoveel mensen wil zijn, met de mensen die ik moet zien en leren kennen. In zo’n ontmoeting is er een samenloop van plaatsen, mensen en situaties die een innerlijke DIALOOG produceert die me verrijkt en me in staat stelt de zin van mijn leven te vinden. Het vinden van de zin van het leven is het geschenk dat je krijgt als je simpelweg stopt met zoeken.


DIALOOG is een fantastisch woord, “DIA” betekent NAAR BINNEN KOMEN/GAAN, tijdens een dialoog moeten we onszelf omzetten naar de luistermodus, zonder enige tussenkomst, om onszelf open te stellen zodat wat NAAR BINNEN wil, ook naar binnen kan.


Elk proces van genezing of transformatie leidt onvermijdelijk tot het punt dat het hart opnieuw wordt geopend om onszelf opnieuw te kunnen ontdekken door de harmonie die we delen met anderen.


Het is een prachtige reis. Je kunt het doen terwijl je ergens in de wereld bent, in je stad, in je buurt en zelfs terwijl je op het werk of thuis bent. Het is alleen nodig om je open te stellen voor LIEFDE, geliefd te zijn en lief te hebben in ruil daarvoor.


Alberto José Varela


[email protected]

 

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top