EEN VERSLAAFDE MENSHEID: Wilt u in staat zijn te ontdekken waar u afhankelijk van bent, of waar u verslaafd aan bent?

IEDEREEN IS VERSLAAFD AAN IETS

Betreffende de ongezonde, destructieve afhankelijkheden die ons beroven van onze gezondheid, onze vrijheid en ons geluk.

VERSLAVING Is gewoon iets dat je niet kunt opgeven. Als we verslaafd zijn aan iets of iemand, kunnen we niet zonder hen zijn, zelfs als het pijn doet en ons schade berokkent. Een verslaving is als slaaf zijn van iets; een afhankelijkheid.

We gaan wat dieper in op de betekenis van de term met enkele voorbeelden;  we zijn verslaafden wanneer we een dringende behoefte hebben om hetzelfde te herhalen en te herhalen, om hetzelfde te doen, of op zijn minst, om het altijd op dezelfde manier te doen, om door te gaan met een bepaalde manier van doen zonder het per se fijn te vinden, zelfs tot het punt waarop we ons realiseren dat het pijn doet en ons schade toebrengt. We zijn verslaafd aan het steeds opnieuw herhalen van hetzelfde gedrag zonder ons ervan bewust te zijn dat we gevangen zitten in onze diepgewortelde reacties, manieren van doen en gewoonten.

In die zin kan worden gezegd dat we verslaafd zijn aan zuurstof, ademen, slapen, eten of drinken; maar al deze verslavingen zijn per definitie natuurlijk, een natuurlijke manier van doen, ons ingegeven door ons instinct. 


Als we het hebben over ‘verslavingen’, zou het meer kloppend zijn om te verwijzen naar VERNIETIGENDE OF ONGEZONDE VERSLAVINGEN. Bijvoorbeeld de verslaving aan een bepaalde relatie die ons geen voldoening schenkt. Om geld te sparen en er niet echt van te genieten. Om te roken, alcohol te drinken of schadelijke stoffen te gebruiken. Om onophoudelijk te veel te eten, of om te eten zonder fysiologische noodzaak. Maar er zijn veel meer schadelijke verslavingen waaraan we dagelijks bezwijken, dat wil zeggen aan een soort slavernij waarvan we ons niet eens bewust zijn.


Aan de basis van alle verslavingen ligt een structurele en psycho-emotionele basis die aanleiding geeft tot die verslavingen, tot het punt waarop als die verslavende structuur niet wordt geëlimineerd, de behoefte aan afhankelijkheid zal blijven bestaan ​​en zich op de een of andere manier manifesteert. Je kunt misschien de ene verslaving opgeven, maar die inruilen voor een andere verslaving. Het komt veel voor. Het is omdat de behoefte aan afhankelijkheid nog steeds bestaat.

 

De overgrote meerderheid van klinieken of centra die verslavingen behandelen, pakken het probleem van bovenaf aan en dwingen de verslaafde om iets op te geven dat SLECHT is. Het is een proces waarbij schuldgevoel, sociale druk en de wens om de verslaving te boven te komen, gebruikt worden om een positieve uitkomst na te streven. Bovendien zijn er andere strategieën die, hoewel ze in veel gevallen positieve resultaten opleveren, er niet in slagen om de oorzaak te achterhalen waarom een ​​persoon in een verslaving belandt.


Binnen het team van Inner Mastery & Ayahuasca International, waar we rechtstreeks betrokken zijn bij de behandeling van verschillende problemen met het psychotherapeutische gebruik van Ayahuasca en andere natuurlijke stoffen, zijn er gevallen geweest waarbij sommige deelnemers hebben ervaren dat ze bevrijd zijn geraakt van hun verslavingen, iets waarover wij zeer verbaasd en verrast waren. Deze zelfde mensen die zichzelf genezen hebben en verslavingen overwonnen, en die vervolgens zijn opgeleid aan de Europese Ayahuasca School, werken momenteel als facilitators bij de Inner Evolution retraites die we organiseren in meer dan 10 landen. Voor sommigen is het zelfs een fulltime baan.


Hun ervaringen hebben aanleiding gegeven tot het initiatief, in onze retraites, om dieper in te gaan op verslavingen, want al onze retraites worden bijgewoond door mensen met verschillende soorten verslavingen. We hebben een medisch en psychologisch team om iedereen te helpen die wellicht geïnteresseerd is om dieper in te gaan op de wortels van hoe deze verslavende structuren ontstaan ​​en worden gehandhaafd, en hoe ze te vernietigen waardoor men vrij kan zijn en een leven zonder afhankelijkheid kan leiden.


Het belangrijkste middel dat wordt gebruikt, is toegang krijgen tot de potentie van elke persoon, want als het zich manifesteert, kan alles wat vernedering veroorzaakt, dat een gevoel van schuld veroorzaakt of iemand doet lijden, worden opgelost. Geneeskrachtige planten uit verschillende delen van de wereld, zoals ‘ayahuasca’ of ‘iboga’, worden door ons gebruikt om een ​​diep reinigingsproces in het lichaam te creëren dat directe toegang tot de kern van verslaving mogelijk maakt zodat het kan werken op de ontwenningsverschijnselen.


De ontmoeting van elk individu met de wortels van zijn of haar verslaving is een fundamentele stap in het afbrokkelen van de verslavende structuur.


Men kan naar elk van onze retraites komen die we in meer dan 30 landen organiseren om in contact te komen met deze krachtige methode van transcendentale genezing; het hoeft zelfs niet het geval te zijn dat je aan een of andere specifieke substantie verslaafd bent, want over het algemeen zijn mensen in meer of mindere mate verslaafd aan dingen die hen schaden en die zowel hun leven als hun gezondheid bemoeilijken.


VRIJ WORDEN VAN ZELFS KLEINE VERSLAVINGEN OF AFHANKELIJKHEDEN GEEFT ONS GROTE KRACHT EN EEN OVERLEVENSMECHANISME IN ONS DAGELIJKS LEVEN. OMDAT WANNEER DAT GEBEURT, REALISEREN WE ONS DAT WE OOK VRIJ KUNNEN ZIJN, ZELFS VAN MEER INGEWIKKELDE DINGEN DIE NIET GEZOND ZIJN VOOR ONS LEVEN. VOORAL ALS WE NAAR DE OORSPRONG GEGAAN ZIJN VAN DE VERSLAVING DIE WE HEBBEN OVERWONNEN.


Je kunt naar een van onze retraites komen om te zien hoe we verslavingen behandelen, voor het geval je ooit iemand met een zeer zware verslaving naar ons wilt verwijzen en als je deel wilt zijn van de oplossing. 


WIJ BELOVEN NIET DAT ALLE VERSLAVINGEN WEGGAAN, MAAR WE KUNNEN JE WEL VERTELLEN HOE WIJ DAT IN ONSZELF HEBBEN GEDAAN. WIJ WILLEN JE AANMOEDIGEN OM DAPPER GENOEG TE ZIJN OM TE ZIEN WAAR JOUW VERSLAVING ECHT OVER GAAT OM  DAARIN DE UITWEG TE VINDEN. 


De tools die we hanteren en waar we diepgaand in getraind zijn, zijn zeer krachtig, we combineren effectieve psychotherapeutische technieken met krachtige plantmeesters. Een effectieve mix die je zal ondersteunen en je zal begeleiden op het pad naar vrijheid.


Sergio Sanz


+34 661 02 39 16

[email protected]

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top