EETSTOORNISSEN: De strategie van een geest gekenmerkt door schuld en straf. (Deel 1)

BOULIMIA, HET PERFECTE excuus om een ​​moeder te straffen?

Toegang krijgen tot de wortels van een aandoening kan er licht op werpen, ons helpen het te begrijpen en zelfs te genezen.

Laten we bespreken wat boulimia is of wat de oorzaak is. Ik wil beginnen met het laatste, omdat er een aanwijzing verborgen is die naar zijn structuur verwijst. Proberen om erachter te komen hoe en waarom boulimia zich ontwikkelt bij mensen is een grote uitdaging voor de medische wetenschap. Maar degenen onder ons die werken met de psycho-emotionele aspecten achter ziekten hebben aanwijzingen gevonden die mensen helpen de onderliggende energiestructuren van ziekten te doorbreken.

Volgens de mensen die worden gekweld door deze aandoening die we de afgelopen 15 jaar op onze retraites hebben ontvangen, is het lijden als gevolg van boulimia in zekere zin een verlossing van het onbewuste schuldgevoel dat ze ervaren. Mensen met boulimia ervaren (onbewust) dat zij hun schuld moeten zuiveren. Ze zijn zowel slachtoffers als beulen. Ze voelen een grote onzuiverheid in hun lichaam en moeten het geweld loslaten dat ze tegenover zichzelf voelen. Er is een diepe afwijzing gekoppeld aan hun seksualiteit, maar ook een emotionele angst veroorzaakt door verlatenheid. (Er zijn veel verschillende vormen van verlaten worden/voelen) en elke persoon moet toegang hebben tot het type verlating dat hij heeft ervaren en zich verbinden met de leegte die het heeft gecreëerd. Zoals we altijd in deze blog zeggen, hebben ziekten meerdere factoren waarom ze ontstaan, maar het opsporen van een van deze factoren kan veel helpen.

Boulimia is als een achtbaan met scherpe bochten en intense ups en downs: vol, leeg, vol, leeg, vol, leeg … een spel dat de illusie van voldoening geeft. Een permanente zoektocht naar volheid en leegte. Een spel met scherpe contrasten. Een spel gespeeld door degene met de boulimia, niet alleen met fysiek voedsel maar ook met overtuigingen, ideologieën en gedachten. Ze doen hetzelfde met hun geest als met hun lichaam: ze permanent opvullen en dan legen. Eten en braken, aankomen en afvallen, vullen en legen. Het is als het plegen van een misdaad en om vergeving vragen, missen en betalen, accumuleren en er vervolgens vanaf komen. Het is hetzelfde onbewuste spel van compensatie.

Uiteindelijk put het spel de individu uit die het ‘speelt’. De ups en downs maken ze gedesorienteerd en moe. Maar waarom is het wegnemen van vitale energie het uiteindelijke doel?

Eetstoornissen slagen erin om de energie van het slachtoffer te verminderen en zo de kans te elimineren om JE LEVEN TE LEVEN. Er is slechts één vitale energie en deze drukt zich op verschillende manieren uit: door intellect, intuïtie en instinct (de laatste is verbonden met seks). Deze vitale energie heeft de neiging zich op natuurlijke wijze tot uitdrukking te brengen en is het sterkst wanneer het meisje het aankan en in staat is om een vrouw te worden. Als, om welke reden dan ook, deze energie niet kan worden uitgedrukt, zal het lichaam niet weten wat het ermee moet doen. Het zal dus de hoofdtoevoerlijn (voeding) doorsnijden en onbewust een onbalans creëren die het hele levenssysteem waarschuwt dat er intern iets mis is. Er zijn eetstoornissen om onder andere de productie van vitale energie te verminderen. Een lichaam zonder energie kan geen seks en liefde ervaren. Beide fenomenen komen in het lichaam voor en het is het lichaam dat wordt gestraft. De twee belangrijkste energieverschijnselen die vanaf de kindertijd worden onderdrukt, zijn seks en liefde. Daarmee worden plezier en emotie gestraft, wat onvermijdelijk leidt tot een weg van haat en zelfvernietiging. Dergelijke impotentie, verontwaardiging en woede kunnen in twee verschillende richtingen worden uitgedrukt, hetzij tegenover anderen of tegenover onszelf. Al deze repressies zijn kostbaar en we kunnen de prijs betalen met ons lichaam of onze gezondheid, of ons leven.

Boulimia is geen ziekte, maar een van de manieren waarop een meer diepgaande ziekte die in verband staat een manifestatie van seksuele ontevredenheid: onderdrukking, castratie en schuldgevoel gecombineerd met angst voor de liefde. Eigenlijk is deze mengeling van schuldgevoel over het voelen van plezier en angst om liefde te voelen een van de universele ziekten van de mensheid, en de oorsprong van meerdere manifestaties of symptomen. Boulimia is een van die manifestaties.

Deze woorden, zinnen en paragrafen zijn slechts een inleiding op het onderwerp dat we diepgaand zullen behandelen met de gever van ons leven, zij die de basis legt voor elk kind en haar zonen en dochters belangrijke ‘toestemmingen’ geeft: de MOEDER. Voor een moeder betekent de toegang tot de wortel van onevenwichtigheden, stoornissen en sommige ziekten, dat zij alles opent en onderzoekt wat haar is overkomen, en hoe zij voor, tijdens en na de bevalling op haar kind heeft gereageerd en hoe zij zich heeft gevoeld, en voelt in het moederschap. De VADER is ook een essentieel onderdeel van het leven van een kind, maar het is de moeder die de diepste sporen achterlaat. Dat is waarom we de eerste taal die door een mens wordt gesproken, de “MOEDER taal ” wordt genoemd. Omdat het de taal is die hun moeder zelf heeft gebruikt en haar kind(eren) heeft geleerd.

Het is verbazingwekkend om te zien hoe, in meer of mindere mate, moeders al hun energie overdragen aan hun kinderen, hun overtuigingen, angsten, beperkingen, zwakheden, schuldgevoel, woede, conclusies en zelfs ook hun eigen zelfgevoel. Dit alles wordt doorgegeven aan de psyches van hun kinderen, waardoor alles wordt gecreëerd.

In 2002 heb ik veel te maken gehad met vrouwen met boulimia, die behandeld zijn in mijn therapeutisch centrum in Madrid. Ze kwamen nadat ik een conferentie had gegeven over alternatieve therapieën in een kliniek over eetstoornissen in Bogotá, Colombia. Terwijl ik daar was, kwam ik in contact met een ervaren team van professionals, en ik greep de gelegenheid aan tijdens het diner om de psycholoog van de kliniek een vraag te stellen waar ik over nagedacht had: Is boulimia een aandoening die verband houdt met de relatie met de moeder? Psycholoog Diana Bernal antwoordde: “Alle vrouwen die we in de kliniek krijgen met eetstoornissen ondergaan individuele therapie als onderdeel van het genezingsproces. 100% van hen manifesteert dat ze verschillende conflicten hebben met hun moeder, een beschadigde relatie met de bron van het leven en leverancier van voeding: DE MOEDER ”.

Al meer dan twee decennia onderzoek ik problemen, stoornissen en onevenwichtigheden. Mijn werk is gebaseerd op zorgvuldige observatie van elk individu dat zich niet goed voelt, dat niet tevreden is, of zich onevenwichtig voelt, en van de details die zij delen als ik in hun verleden kijk. Ik kom altijd tot dezelfde conclusie en blijf mezelf dezelfde vraag stellen waar ik al jaren over nadenk: is de oorsprong van eetstoornissen verbonden met de moeder? En toch, nu beantwoord ik mijn eigen vraag: welke ziekte is dat niet? Daarom ga ik de conclusies onderzoeken die ik heb getrokken na vele jaren duizenden mensen te hebben geobserveerd en met hen samen te werken aan hun verleden en hun relaties in verschillende artikelen.

Toch wil ik voor nu gewoon een korte, maar bemoedigende boodschap met jullie delen: zelfs wanneer schuldgevoel over het voelen van plezier en de angst voor de liefde een rampzalige cocktail in het leven van een individu creëren en resulteren in een eindeloze reeks ziekten bij de mens, ieder menselijk lichaam heeft zijn eigen intelligentie, en elke persoon heeft het vermogen om zichzelf te genezen. Een lichaam dat zelfbewustzijn herwint en zich vrijmaakt van schuld, kan zichzelf niet straffen. Een hart bevrijd van angst voor de liefde en in staat tot voelen kan zichzelf niet vernietigen.

Hoe kan iemand die aan boulimia lijdt zo’n stoornis handhaven als hij zich openstelt voor de liefde zonder angst, en losbreken van een schuldgevoel over het hebben van genot?

Alle genezingsprocessen vereisen vitale energie, verkregen door een adequaat dieet, door diep adem te halen en het leven zelf te voelen, door zich over te geven aan genot, plezier en liefde, en aan de emotionele voeding van oprechte en liefdevolle relaties. Maar bovenal door de puurheid van de poging om te ontdekken en te begrijpen wat er is gebeurd en waarom. Oprechtheid en diepgang zijn essentieel in elk genezingsproces.

In veel gevallen, waar ik mensen heb zien genezen van eetstoornissen zoals boulimia, bevestigde ik dat het zich openstellen voor het leven, voor het bestaan ​​en voor genot de duidelijkste tekenen zijn van de ziekte die op deze manier vanaf de wortel kunnen worden genezen. 

Tijdens dit genezingsproces zijn we voorstander van systemische therapieën en het onderzoeken van relaties uit het verleden, de conflicten met de moeder en de vader te genezen, en we bieden het gebruik van entheogenen met psychotherapeutische en medische ondersteuning. We hebben een professioneel team dat je hierbij kan ondersteunen.

Eetstoornissen treffen miljoenen mensen en op veel meer manieren dan we ons kunnen voorstellen. Boulimia is een van hen. We zullen doorgaan met het uitwerken en onderzoeken van dit onderwerp en deze specifieke visie, noch wetenschappelijk noch de beste, noch de laatste noch de definitieve. Het is gewoon mijn perspectief hierop. Ik hoop dat het mensen met deze aandoening kan helpen.

Alberto José Varela

Laat alsjeblieft reacties achter, ze zijn erg nuttig voor veel mensen.

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top