GELUKKIGE EN LIEVE MENSEN DIE MET MIJ MEEREIZEN OP DIT PAD: we vinden het fijn om samen te zijn, we weten alleen niet waarom.

HET MIRAKEL VAN LIEFDE TUSSEN VREEMDEN:

Dit is het grote fenomeen van deze tijd, dat mensen zich vereningen, met het hetzelfde gevoel van transcendentale genegenheid.

Wat betekent TRANSCENDENTALE GENEGENHEID? Ik ben dit in 2008 gaan begrepen, HET TRANSCENDENTELE is alles dat verder gaat dan wat kan worden verklaard, dat verder gaat dan het vermogen van de rede, en dat het niet uitmaakt hoe intellectueel het is; eenvoudigweg omdat het het begrip te boven gaat. Het is wat ik heb gedefinieerd als het heilige land waar het hart en het bewustzijn samenkomen om de komst van het mysterie te ontvangen. De transcendentale genegenheid die ik nu kan bevatten is een ervaring waar we mee om kunnen gaan, met de gratie en charme die woorden mij toestaan.

Mystieke of tantrische scholen en de grote spirituele bewegingen van alle tijden hebben gedroomd van het bouwen van gemeenschappen op basis van liefde. Als ik LIEFDE zeg, bedoel ik de ZUIVERHEID van het wezen dat onvoorwaardelijk met andere wezens wil delen. Leraren van alle leeftijden wisten dat elke transcendente benadering, om echt te zijn, een diepe verzoening met anderszijn moet worden, elke gemeenschap kan volwassen worden door de zuiverheid die alleen liefde kan geven.

Ik heb de afgelopen jaren door 39 landen gereisd om dichter bij mensen te komen, duizenden mensen te ontmoeten en te delen wat ik met hen ben. Via mijn blog ontvangen miljoenen lezers uit alle landen van de wereld mijn verhalen, ik leg contact en communiceer via honderden video’s. Maar dit alles is absoluut niets vergeleken met het FENOMENON dat zich voordoet en kan worden gevoeld in onze huizen, waar mensen van meerdere nationaliteiten samenleven. Je kunt het fenomeen LIEFDE waarderen in de intimiteit die het dagelijks leven ons geeft, waarin we dit in allerlei verschillende situaties kunnen ervaren. 

Bijna 30 mensen wonen in mijn huis in Madrid. Elke week komen er meer mensen bij. Het is moeilijk uit te leggen wat er in elke hoek van het huis gebeurd en gevoeld wordt, omdat het onwerkelijk lijkt in de ogen van degenen die deze manier van samenleven op basis van genegenheid en respect hebben gekend. Onlangs ging ik op reis, zoals ik dat elke week doe. Toen ik wegging besloot ik niemand gedag te zeggen, ik zei: “Tot straks, tot binnenkort”. Ik rende weg omdat ik bang was hen hartelijk en liefdevol te begroeten waardoor ik zou gaan huilen. Ik realiseerde me dat deze familie, ook al is het geen bloedfamilie, in mijn hart zit.

Elke week ben ik in een van onze 11 huizen die retraites voor de Conscious School uitvoeren, en zoals je kunt zien op de omslagfoto die we in Milaan hebben genomen, hebben mensen een glimlach van vreugde en geluk als ze samen zijn, omdat ze het beste van zichzelf geven. Het is gemakkelijk om naar een foto te glimlachen, maar het is onmogelijk om het authentieke te verbergen dat zichtbaar is voorbij de posities die we voor een camera innemen.

Op een dag las ik iets van een leraar: “Als de mensen die bij je zijn gelukkig zijn, is dat omdat je iets belangrijks doet.” En toen ik begon na te denken over wat ik doe, en ik ontdekte dat ik niets anders doe dan hen te vertrouwen en ze te accepteren zoals ze zijn. Ik realiseerde me dat de genegenheid, het respect, de overweging en de erkenning van de mensen om me heen niet iets is dat kan worden uitgelokt, gepland of gebruikt als een hulpmiddel voor cohesie. Het is een fenomeen van genade. Het is de uniemagie van wezens die zich rond een mystiek unieveld bevinden.

Veel van de mensen die in onze huizen wonen, hebben nog niet begrepen wat transcendentale genegenheid is, maar ze zijn dit aan het doen. Dat is precies het persoonlijke en groepswerk dat we doen, want als de oprichter van deze organisatie is het de weg die ik heb uitgezet – om op ‘pad te gaan’ met alle mensen die me vergezellen op deze reis naar de eeuwigheid. We passeren deze prachtige planeet zo kort dat er niets beters is dan onszelf organiseren rond LIEFDE.

Hoe ingewikkeld of moeilijk het ook is, alles wat moet worden overwonnen, gedaan of vrijgegeven om de oneindige onzin van ons ego, de onvolwassenheid van onze persoonlijkheid en de beperkingen van onze identificaties te overstijgen. Ik verzeker je dat dit het meest waardevolle is dat je kunt doen.

LIEFDE is bij uitstek de omgeving waarin genezing kan plaatsvinden. Het is het veld waarin wat onmogelijk lijkt, gebeurt. Daarom kunnen we met opgeheven hoofd zeggen, zonder enige twijfel: HET IS MOGELIJK, HET KAN ZIJN, ER IS OPLOSSING.

A l b e r t o

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top