HET EXPERIMENT INNER MASTERY. Achter het werk dat we doen met duizenden personen, schuilt er een intern proces van diegenen die deze expansie ondersteunen en dat waard is om geanalyseerd en bestudeerd te worden.

4 JAREN GELEDEN WAS IK ALLEEN; VANDAAG ZIJN WE MET MEER DAN 100 PERSONEN VAN MEER DAN 20 LANDEN.

De magneet die zich genereert wanneer een voorstel overeenstemt met wat de ziel van anderen wil experimenteren, is één van de aspecten van het mysterie dat we kunnen ontdekken.  

Ik noem het een “experiment” want het komt voor uit een deel van mij dat gepassioneerd is door het experimenteren in het observeren van mensen en het bekomen van kostbare informatie, die toelaten het ontwerp van een methode te verfijnen die de menselijke transformatie ondersteunt.

Toen ik nog heel klein was, legde ik me toe op het uiteen halen van mijn speelgoed om te weten hoe het van binnen was.  Ik hield ervan te ontdekken hoe het werkte en waarom: ik ontmantelde het tot het laatste stukje.  Decennia daarna verbond ik me met deze neiging of oorspronkelijke deugd, maar dan toegepast op personen. Ik ben ongeveer 30 jaar bezig met mezelf uiteen te halen en op die manier verwierf ik de vaardigheid om de psycho-emotionele structuur van zo’n verscheidenheid van menselijke types te ontrafelen.

De twee aspecten die ik tijdens de eerste jaren van mijn zelfontdekking kon observeren, waren de STERKTEN en de ZWAKTEN, zowel intern als extern, die ook wel OPPORTUNITEITEN en BEDREIGINGEN genoemd worden. In verschillende vormen van emotionele intelligentie en NLP begon ik vast te stellen dat dit oppervlakkige lagen waren van iets veel dieper en machtiger.

In de mate dat ik me verdiepte in de studie en het experiment van mezelf; met meditaties van OSHO, werd ik me ervan bewust dat in plaats van sterkten, deugden of opportuniteiten, het de POTENTIALITEIT was en in plaats van zwakten, fouten of bedreigingen het BEGRENZINGEN waren. Daarna werd ik me ervan bewust dat niets in de buitenwereld was maar alles van binnen zat. En reeds een paar jaren geleden, ontdekte ik dat ik de orde moest omkeren, dat het eerste de (interne) BEGRENZINGEN zijn en het tweede de (interne) POTENTIALITEIT. Vanaf toen begon alles zich magisch te ontplooien zodat het kon openbloeien als een zon in de lente.

Kunnen vaststellen dat de begrenzingen de potentialiteit overheersen en dat de mens alles kan worden wat hij/zij wil zijn, hangt af van het feit of hij dat wat hem limiteert,  kan overstijgen. Wat hem limiteert is de CONDITIONERING, wat hem kan bevrijden is de kracht van zijn ZIEL die wil openbloeien.

Het zaadje van wat we zijn bevind zich onder grote en zware stenen. En dat is het experiment van de evolutie. Zien hoe elke mens de uitdaging aangaat om te bloeien ondanks alles wat hem dit verbiedt, ondanks alles wat hem begrenst en conditioneert en ondanks alle gevaren en bedreigingen.

Het punt van inflectie waarop het openbloeien gebeurt, is verbonden met het ontwaken van het bewustzijn.

Er zijn veel personen in de wereld die reeds klaar zijn om te ontwaken; hun hart werd reeds geraakt; ze hebben de roeping gekregen: het ontbreekt hen slechts aan één ding om de sprong naar het bewustzijn en naar een leven vanuit de heling, te kunnen maken.

Op dat ene “ding” gaan we dieper ingaan in de Bewuste School want het is het punt waarop wij mensen zijn blijven vastzitten: het bewustzijn rond de toestand waarin we ons bevinden en over alles wat er op het spel staat bij een essentiële beslissing van die aard. Het bewijs is dat veel mensen deze beslissing hebben genomen maar het komt op het moment dat alle weerstanden zich activeren, zelfs diegenen die zich tot nu toe niet hadden gemanifesteerd. En het is daar dat de grote confrontatie ontstaat die de reële situatie zal tonen van waar men zich bevindt.

DE POTENTIALITEIT IN DE MENSEN IS ONDERBROKEN GEWORDEN EN GEDOMINEERD DOOR DE BEGRENZING. Zolang we niet overstijgen wat ons verhindert om te beslissen, onderhouden, vol te houden en open te bloeien, kunnen we geen toegang krijgen tot het bewuste en spontane gebruik van onze innerlijke schat. “Zijn” is een project en geen realiteit. Deze droom realiteit maken hangt af van het ontwaken.

De personen die ontwaken en deze essentiële beslissing nemen om te ontwaken, creëren authentieke KNOPEN VAN VERBINDING die de energetische en structurele structuren zullen zijn zodat we intiem verbonden zijn en zodat er op een spontane wijze meer en betere instrumenten, technieken, methodes en benaderingen opkomen die, evident, zullen gecreëerd en ondersteund worden door een nieuwe klasse van mensen: DIEGENEN DIE BEREID ZIJN OM DAT TE ZIJN WAT ZE ZICH VOORHEEN HADDEN ONTZIEN OF GEWEIGERD, EN OPENBLOEIEN.

Dat is de ERVARING VAN INNER MASTERY, een menselijk laboratorium dat experimenteert ten dienste van de transformatie, de verandering en de daaropvolgende evolutie van het bewustzijn.

Welkom tot de methode die ik gecreëerd heb en die ik 100% wil delen met iedereen die zich van harte opent om te ontvangen. Dit is ook deel van mijn proces van het overstijgen van mijn begrenzingen die me nog verhinderen dat sommige delen van mijn zijn die nog vast zaten, kunnen verschijnen.

Alberto José Varela

[email protected]

Ik stel voor dat je het aandurft om deel te nemen aan één van onze vormingscycli van de Bewuste School waarin we alle kracht van de ervaring ter beschikking zullen stellen van elkeen van de moedige studenten die deelnemen, alsook de diepte van wat we zelf hebben ervaren.

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top