HET GEHEIM DAT NIET MEER KAN WORDEN VERBORGEN: “Het leven overweldigt me, ik voel me niet goed, ik kan niet bereiken wat ik wil, het lukt me niet…. ik heb hulp nodig”

WAT MOET ER VERANDEREN OM MIJN LEVEN TE VERBETEREN?

De dringende behoefte aan innerlijke transformatie.

Niet iedereen wil het in zichzelf erkennen, maar het kan gebeuren dat je voelt dat het tijd is iets voor jezelf te doen. Of misschien heb je verschillende redenen om de stap uit te stellen. Vaak kunnen we onszelf goed overtuigen van het feit dat we niet kunnen veranderen. Maar op een dieper niveau weet je dat je een belangrijke beslissing om de kwaliteit van je leven te verbeteren voor je uit schuift.

Een van de meest wijdverbreide onjuiste conclusies van mensen is dat we het slecht doen, dat we het gevoel hebben dat we hulp nodig hebben. We mogen geen hulp vragen, maar het allemaal in ons eentje doorleven, verbergen en verdragen. We denken dat we ons moeten aanpassen aan hoe het is, en dat dat het is. Dit komt omdat we hulp vragen en uitreiken om oplossingen te vinden geassocieerd wordt met zwak zijn, onbekwaam zijn, we denken dat er iets mis is met ons. We schamen ons ervoor om onze problemen niet op eigen kracht op te lossen.

Onze dagelijkse realiteit is dat ons leven vol is van omstandigheden die ons overweldigen. Hiervan ondervinden we nadelen omdat het lijkt alsof de problemen en beperkingen groeien en de interne bronnen om ze op te lossen groeien niet. Daardoor voelen we ons beschadigd, verslagen of opnieuw en opnieuw geconfronteerd met onszelf. Deze situaties die ons overweldigen of ons de negatieve emoties laten inslikken, creëren het gevoel van onkunde. Ze hollen ons als het ware innerlijk uit, totdat ze op een dag worden omgezet naar pathologieën, ziekten of onevenwichtige toestanden die ons ervan weerhouden te genieten.

Tot de conclusie komen dat je het “niet kan” of dat je het “mis hebt” kan een keerpunt zijn voor het al dan niet vragen van hulp. Door te zeggen “IK KAN HET NIET” geef je je over aan je onkunde die de strijd gaat winnen, en als je maar blijft geloven dat je het moet doen zonder de interne vaardigheden of hulpbronnen dan garandeert dat meer en grotere mislukkingen. Deze reeks mislukkingen produceert een enorme energielekkage, waardoor de meeste mensen hun leven verspillen zonder de oplossing te vinden voor hun behoeften of problemen. Dat is waar een genadeloos gevoel van gelatenheid en daaruit voortvloeiende frustratie vandaan komt. Als we eerlijk zijn vanuit ons hart en accepteren dat we iets nodig hebben om ons te leiden en te inspireren in het gevoel van overweldiging, dan zou dat een daad van nederigheid en moed zijn die ons in staat stelt verder te gaan. Dat is de geboorte van ware innerlijke transformatie.

Vragen om hulp of het vinden van een oplossing buiten onszelf is een optie, de andere optie is om door te gaan op een weg van lijden.

Het zou je enorm verder kunnen helpen als je op het moment van deze realisatie jezelf de volgende vraag stelt:

Ben ik bereid ergens heen te gaan om hulp of ondersteuning te vragen voor waar ik op dit moment in mijn leven ben? Wat heb ik erover over om te veranderen? Ben ik bereid alles te verliezen doordat ik me niet wil overgeven?

Wanneer iemand zich openstelt om hulp te zoeken, kan alles ons helpen. Dit komt omdat het overwinnen van de beperkingen begint bij deze cruciale beslissing. Inner Mastery is een van de opties die bestaan op de markt of in de samenleving; we zijn niet de enige, noch de beste, noch de meest krachtige. Het is zelfs mogelijk dat we de lastigste optie zijn, omdat WE GEEN VALSE BELOFTEN GEVEN DAT WE JE DE OPLOSSING GAAN GEVEN. We kunnen je er wel van verzekeren dat het een van de meest confronterende en mobiliserende ervaring is omdat we in een groep werken in retraites van meerdere dagen. Daarin kun je het fundament van onze visie ervaren, en dat is: er is niemand die jou kan helpen, behalve jijzelf. Logischerwijs komt dan de vraag in je op: waarom zou ik naar deze Inner Evolution-retraites gaan die aangeboden worden door de Conscious School® als de oplossing in mezelf zit? Als je me toestaat, wil ik je het antwoord geven: “Om de herinnering terug te krijgen aan wat je ziel al weet, om het potentieel in jezelf te ontdekken, om de wijsheid die je hebt te vinden, om de hulpmiddelen te vinden waarmee je kunt oplossen wat nodig is om je bewustzijn te ontwaken. Dit kan door je problemen te gaan bevatten, zonder jezelf de schuld te geven, zonder angst te activeren, zonder te worden overheerst door angst of stress. De magische transformatie van je wezen is gelegen in het dichterbij bij jezelf komen.

Wanneer je je opent, ontdekt je je kern. Je essentie manifesteert zich waardoor bewustzijn ontwaakt. Daarmee kom je bij een sluimerende kracht in jezelf en kun je toegang krijgen tot een pure en authentieke kracht in jezelf die je kan helpen elke situatie op te lossen, te assimileren of te veranderen in je leven waarin je je ongelukkig of ontoereikend voelde. Het lijkt wellicht op een kinderverhaal dat is geschreven door een dromer, maar dit is mijn ervaring en die van velen die de Conscious School volgen. Het geeft geen garanties, maar het brengt je in contact met het feit dat er een oplossing is. In je proces zullen we je alleen ondersteunen en begeleiden om de oplossing in jezelf te kunnen ontdekken. Het zal de meest waardevolle ervaring zijn die je ooit hebt meegemaakt.

Hoe kan ik mijn leven veranderen? Dit is de grote vraag. Het is tijd om het geheim bloot te leggen.

Als je wilt, kun je verder kijken naar onze methode van INNER EVOLUTION® en deelnemen aan de CONSCIOUS SCHOOL RETRAITES die we in veel landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië organiseren. We werken met een team van deskundige psychologen, psychotherapeuten en integrators die gespecialiseerd zijn in de zogenaamde zijnsleer. Zij zijn door ons opgeleid. Ze weten dat hun totale toewijding en kennis niet voldoende is om de harten van mensen te kunnen veranderen. Het belangrijkste element is dat zij jou vertrouwen, niets meer.

Om dit artikel te beëindigen, wil ik tegen diegenen zeggen, die op zoek zijn naar oplossingen voor hun beperkingen en problemen, dat vele generaties al duizenden jaren lethargie en passiviteit hebben ontwikkeld, terwijl alles om ons heen blijft evolueren – ook complicaties en problemen. Dat is waarom ik mijn methodologie Inner Evolution® heb genoemd, omdat het je kan inspireren om het grote proces van verandering van je leven te beginnen. Maar het is geen aanpassing aan de normaliteit, het systeem of de koude en saaie omgeving waarin je leeft, maar een aanpassing aan je innerlijke kracht, zodat je jezelf dan aan het leven en de maatschappij kunt presenteren met de meest fantastische verandering die je hebt kunnen maken van binnenuit, waardoor je jezelf onvermijdelijk en vanzelfsprekend zal manifesteren op alle gebieden van je leven.

Alberto José Varela

nosoy@albertojosevarela.com

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top