HOE LANG LOPEN WE NOG WEG VOOR DE LIEFDE? De mysterieuze wortels van lijden en eetstoornissen en andere destructieve patronen.

BULIMIA, ANOREXIA, ZELFMOORD EN ZELFVERNIETIGING.

Wanneer de ziel ons rechtstreeks naar de oplossing brengt van al onze verstoring en onbalans.

Ik ben in Milaan. Ik kwam hier om een ​​retraite over ‘Menselijke relaties’ te doen, het centrale onderwerp is de afstand die wij mensen houden en de on-liefde die dit oplevert. Hoe kunnen we dit mechanisme de-programmeren? Dan creëren we een opening naar de mogelijkheid om dichterbij een bron van liefde te komen.

Gisteren, zaterdag, toen ik aan het lunchen was in de keuken van ons huis in Milaan met Eric en Claudia, kwam Vittoria naar me toe – een jonge, zeer mooie vrouw – die met me wilde praten. Ze is lid van onze internationale organisatie. We hebben elkaar ongeveer 2 jaar geleden ontmoet, min of meer. Dit is de eerste keer dat ze uit eigen wil met me spreekt. Ze ging op haar hurken voor me zitten en  vertelde me veel dingen over haar genezingsproces van boulimia, de recidieven en alles wat met deze eetstoornis gepaard gaat. Ik vroeg haar: ‘woon je bij mensen die om je geven?’. Ze antwoordde: ‘Ja. Ze houden zelfs van me. Ik woon in het epicentrum van Inner Mastery in Rome. In deze gemeenschap houdt iedereen van me, maar daarvoor was ik in Duitsland en in andere huizen van de organisatie en overal houden mensen van me, ze accepteren me en behandelen me goed.  … Ik kan het niet meer … Er geen plek meer over waar ik afgewezen of slecht behandeld word… ‘Toen werd ze emotioneel en keek me in de ogen en zei: IK ONTDEK LIEFDE.

Ik was op dat moment aan het eten, maar toen ik deze aanblik zag, pakte ik snel mijn telefoon en nam een ​​foto van haar. Ik wilde dat moment niet verliezen. Ik zei tegen haar: bedankt voor deze ontmoeting en voor dit beeld dat je me schenkt, omdat het me inspireert om morgen een bericht te publiceren over de obsessie van het weglopen van liefde. We lachten en ik zei: het proces is in beweging, ik hoef niets tegen je te zeggen, je loopt het pad terug naar je wezen en stelt jezelf open om de liefde te ontvangen die je verdient.

’s Middags speelden we met elkaar een spel waarin we anoniem een ​​geheim deelden dat verband hield met onze relaties, onze  seksualiteit, onze partner, enz. De geschreven stukjes papier waren een geweldig document om vanuit veel verschillende invalshoeken het onverklaarbare menselijke leed aan te tonen dat voortkomt uit onze relaties.  Met de bedoeling een cocktail van anekdotes en vragen te maken, lazen we ze voor zonder te weten van wie de geheimen waren. Daar maakte ik een conceptuele synthese van die we met elkaar bespraken en we kwamen tot een collectieve definitie van de situatie: MIJN LEVEN IS AFHANKELIJK VAN ANDEREN. MENSELIJK GELUK IS IN DE HANDEN VAN ONZE RELATIES. DE SOM DER DELEN VAN AL ONZE RELATIES BEVAT DE SLEUTEL EN DE GEHEIMEN VOOR ONS LIJDEN.

Gedurende vele uren waren we ondergedompeld in een enkel onderwerp: de onmogelijkheid om relaties te creëren en te onderhouden die bevredigend zijn of die ons in staat stellen om ontspannen en vredig te leven, in een staat van plezier. We gingen dieper in op de impotentie die we voelen doordat we onszelf hebben afgesloten voor de ervaring van liefde. Voor deze essentiële ontkenning van iets transcendents in ons leven betalen we een hoge prijs; soms kost het ons onze gezondheid en zelfs ons leven. Het is mogelijk dat veel van de mensen met diverse terminale ziekten en anderen die zichzelf van het leven beroven, een gemeenschappelijke deler hebben, namelijk dat zij zich niet openstellen voor liefde, om liefde te geven en te ontvangen. Omdat dit de vitale uitwisseling is die zin geeft aan ons leven, die ons verbindt met anderen en die een netwerk creëert dat ons overeind houdt en ons naar grote hoogte van gelukzaligheid brengt.

HET LIJKT DAT DE HEALING VAN ONZE ZIEL BETREKKING HEEFT OP DE ONGEMAKKELIJKE SITUATIE VAN HET MOETEN ONDERGAAN VAN DE ERVARING VAN LIEFDE.

Vandaag, zondag  6 oktober, eindigen we een retraite waar meer dan 30 mensen bij waren die allemaal gekomen zijn om te ontvangen wat ze verdienen. We hebben een proces van herstel van waardigheid ondergaan, omdat onschuld de basis is voor verdiende liefde die ons allen toekomt, die ons opvult en volledig vervult.

We gaan naar Rome, Madrid, Marbella, Barcelona, Buenos Aires, Istanbul, Tel Aviv en andere grote steden om dezelfde retraite te doen. Dit was de eerste van een lange reeks ontmoetingen waarin we hiervoor samenkomen: MET MOED EN DURF, OM DICHTERBIJ LIEFDE TE KOMEN.

Alberto José Varela

[email protected]

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top