IMPOSITIES VAN HET BESTAAN OF KEUZES VAN EEN ZIEL DIE WIL EXPERIMENTEREN? Dat wat op ons levenspad komt, komt van een bestemming die door niemand ontworpen werd en kan veranderd worden door diegenen die verzaken aan het iemand zijn.

WE KOMEN VAN HET ALLES EN WE GAAN NAAR HET NIETS.

In het midden bevindt zich het leven, de ervaring van het bewustzijn en de mogelijkheid om te overstijgen.

Wij mensen hebben het te goed met wat we moeten ervaren en assimileren terwijl we onderhevig zijn aan een illusoire virtuele realiteit die de indruk geeft reëel te zijn. We zitten gevangen in een zo reële en tastbare realiteit die ons tegelijkertijd in staat stelt om ons gewaar te worden van de toestand van bewustzijnsslaap waarin we opgesloten zitten. Wakker worden is een mirakel en dit bereiken lijkt voor weinigen te zijn weggelegd.  Van wie of wat hangt het af?

Het  ontwaken dat men zo verzucht en dat nodig is om toegang te krijgen tot een staat van volheid en voldoening, kan een illusoire mogelijkheid zijn voor velen of een droom die realiteit kan worden voor anderen.  Wie of wat bepaalt dat?

Alles en niets, niemand en iemand, dood en leven zijn gezichten van dezelfde realiteit. Een kubus van gezichten die de drie-dimensionaliteit samenstellen. Alles, niemand en de dood behoren tot de mysterieuze en donkere kant van het bestaan; daar waar de sleutels en de oorsprong liggen van alles wat bestaat. Niets, iemand en het leven behoren tot de problematische en conflictueuze kant van het bestaan; waar zich de droom manifesteert die voor een kort en minuscuul moment realiteit wordt waarin we, in een moment van onoplettendheid, de kans verliezen.

De drie-dimensionaliteit definieert de breedte, de hoogte en de diepte van de tastbare en zichtbare objecten. Wanneer deze onderhevig worden aan de reis door de tijd, krijgen ze toegang tot de vierde dimensie. De kubus reist door de oneindige ruimte en draait daarbij rond en rond, verschijnt en verdwijnt, is aan de ene en dan aan de andere kant van het bestaan, bezoekt plaatsen en toestanden die zo ver verwijderd en tegelijkertijd zo gelijkaardig zijn.

Wanneer we opeens op het levenstoneel verschijnen, komen we met niets, in een staat van totale leegte, als een blanco blad waarop men wat dan ook kan schrijven. In dit proces van registreren van ervaringen komt er iemand tevoorschijn die zich bewust begint te worden van wat er aan het gebeuren is. Maar het bewustzijnsniveau dat elk kind gebruikt is zo basis en precair dat het niet het gewicht kan dragen van die iemand die zich gaat creëren om alles te kunnen assimileren wat hij waarneemt.

We komen van het niets en daar is niemand. Door iemand te willen zijn maken we ons los van het mysterie. We komen van het oneindige en daar zijn geen grenzen. Door ons vast te klampen aan het materiële, vergeten we de eeuwigheid. Afgescheiden van de oorsprong sluiten we ons op in een onverdraaglijke eenzaamheid waar niets mogelijk is. Wanneer er niets gebeurt in het leven van een mens, zijn we ons op één of andere manier opnieuw aan het verbinden met de authentieke natuur vanwaar we komen. Het niets voelen in dit leven brengt echter zo een leegte teweeg dat de angst en smart zich meester van ons maken. Dat is wanneer het ingeslapen zijn begint te tuimelen van zijn ogenschijnlijke permanentie.

Het spel van het begrijpen bestaat erin om elk soort van ervaring te creëren vanuit een ontwaakt bewustzijn die aan vele anderen toelaat om toe te treden tot de mogelijkheid die tot nu toe nog niet beschikbaar was.

Het ontwaken begint een mogelijkheid te zijn wanneer we ons bewust worden van het feit dat we in slaap zijn; wanneer de optie om te ontwaken een mogelijkheid wordt; wanneer we beginnen te dromen dat we aan het slapen zijn en dat er voorbij de droom een andere realiteit is waarin we kunnen wakker worden.

Het is zo mooi om dit spel  te spelen, om de mogelijkheid te hebben te experimenteren met het bewustzijn, van de laagste tot de hoogste niveaus, waarbij we op een dag bewust zullen kunnen zijn van het eigen bewustzijn. En op dat moment zijn we slechts een stap verwijderd van de totale transcendentie.  Het doel is zo hoogstaand dat het moeilijk te dimensioneren is. En dat is de uitdaging; ons te kunnen smijten in een reis die zo lang en oneindig is dat we ons niet kunnen voor ogen halen noch inbeelden wat we allemaal zullen tegenkomen.

De reis is lang maar op een bepaald moment begint men te stappen en stopt men nooit met vooruit te komen.

Als je dit spel van het begrijpen wil spelen, nodig ik je van harte uit om de schrijfsels te lezen en te delen die ik vanaf vandaag zal publiceren als een verder gevolg van wat ik vandaag in gang heb gezet.

Ze zullen toebehoren aan de categorie SPEL VAN HET BEGRIJPEN, SPIRITUALITEIT, TRANSCENDENTE GENEZING EN BEWUSTE SCHOOL.

Deze teksten zullen gedetailleerd worden geanalyseerd in de Bewuste School.

Alberto José Varela

[email protected]

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top