Informatie gebaseerd op de reele ervaring van duizenden gebruikers van ayahuasca

WAT WE AAN HET ONTDEKKEN ZIJN…

Over Ayahuasca en wie het consumeert

Dit is het resultaat van een observatie en daaruit volgende besluiten die een interdisciplinair equipe van psychotherapeuten en begeleiders hebben ontwikkeld over een periode van 15 jaar eigen ervaring en de deelname aan Ayahuasca- sessies met de meer dan 10.000 deelnemers waarmee we in direct contact waren.

 

1 –  Ayahuasca is een krachtig hulpmiddel voor transformatie, een precisie-instrument voor genezing en dat een psychotherapeutische omkadering nodig heeft om de persoonlijke zelfverwezenlijking die men wil doen, nog beter te focussen.

Veel mensen voeren belangrijke veranderingen in hun leven door, ondersteund door ayahuasca en/of de psychotherapeutische integratie.

 

2- Om het maximum voordeel te halen uit wat ayahuasca aanbiedt, is het noodzakelijk om een reeks ayahuasca-sessies te doen (minstens 6) gedurende een drietal maanden. Daarna heeft iedereen de individuele vrijheid en mogelijkheid om te stoppen met ayahuasca te drinken of ermee door te gaan.

De intensiteit die gewonnen wordt in een constant proces, samen met een persoonlijk engagement, helpen bij het bereiken van resultaten.

 

3- Het is mogelijk om de ervaring van ayahuasca gelijk waar ter wereld te hebben, zonder daarvoor naar de jungle of naar een natuurlijke omgeving te moeten gaan, zonder dat er een sjamaan aanwezig dient te zijn. Maar we steunen wel het feit en we motiveren mensen om naar de jungle te gaan en onder begeleiding van een sjamaan ayahuasca te nemen.
De ervaring in de jungle of samen met een sjamaan is prachtig maar niet essentieel. Het is een mooie afsluiter van een proces.

 

4- Om een ontmoeting te hebben met ayahuasca, dient men begeleid te worden door begeleiders, sjamanen of therapeuten die ervaring hebben. Zij kennen de juiste dosis volgens het type ayahuasca en afhankelijk van elke persoon.

Het is belangrijk om iedere persoon individueel te behandelen in overeenkomst met zijn doel, gemoeds- of gezondheidstoestand en op die manier de juiste dosis te bepalen.

 

5- De groepservaring van een ayahuasca-sessie dient begeleid te worden met ervaring, autoriteit en verantwoordelijkheid. Belangrijke details en zekere voorzorgsmaatregelen dienen genomen te worden om onaangename situaties te vermijden.

Voor aanvang van de ervaring dien de deelnemers op de juiste manier ingelicht te worden en dienen er duidelijke normen gesteld te worden.

 

6- Ayahuasca is niet voor iedereen. Toch dient iedere persoon voor zichzelf te ontdekken of het al dan niet adequaat is voor zijn genezingsproces, zijn welzijn of zijn innerlijke evolutie. Sommigen ontdekken dat het hun weg is naar meesterschap.

Veel ayahuasca-gebruikers nemen de gewoonte aan om met zekere regelmaat ayahuasca te drinken, als een techniek van zelfverwezenlijking.

 

7- Zelfs al gebruikt men ayahuasca niet als middel tot zelfkennis of zelfverwezenlijking maar uit nieuwsgierigheid, voor onderzoek of als afleiding, bijna altijd brengt het adequate boodschappen en toont het verborgen en zeer betekenisvolle aspecten van onszelf. Het reinigt ook het organisme.

De effecten van ayahuasca hangen niet af van de doelstelling of de intentie van de gebruiker.

 

8- Ayahuasca is niet schadelijk voor de gezondheid. Mensen die het voortdurend en gedurende lange periodes of zelfs heel hun leven nemen, hebben een sterke gezondheid en zelfs veel energie. Maar dat garandeert niet dat ze de kernproblemen van hun persoonlijk leven oplossen.

Veel mensen die gedurende hun hele leven gebruiken, doen dat net omdat ze de fundamentele aspecten van hun leven niet hebben doorgewerkt.

 

9- De kracht van ayahuasca kan gebruikt worden om ze terug te geven aan de mensen die ayahuasca nemen. Mensen kunnen ook gebruikt worden om kracht te geven aan de ayahuasca of aan de sjamaan. De psychotherapie kan helpen om de empowerment een betere richting te geven en op die manier het creëren van een negatieve afhankelijkheid te vermijden.

Er bestaat een weinig constructieve tendens om de ayahuasca of de sjamaan te aanbidden, verafgoden of sacraliseren.

 

10- Ayahuasca kan dagelijks in micro-dosis genomen worden, ’s morgens of ’s avonds (privé en thuis) om een drie-maanden-durende kuur te doen. Dit helpt in het oplossen van ongemakken en problemen die zich vastgezet hebben in het lichaam en/of het onbewuste.

Wanneer een dagelijkse micro-dosis ayahuasca gecombineerd wordt met groepsceremonies, levert dat verrassende resultaten op.

 

Meer info mogelijk via een persoonlijk bericht.

cocinada de medicina chamanica

 

 

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top