IS HET MIJN MOMENT OM EEN ERVARING TE HEBBEN MET AYAHUASCA? (1e deel). De vraag die bijna alle kandidaten zich stellen.

DE KANS OM TE STARTEN MET DE HELING VAN DE CONTROLE EN VAN HET UITSTELLEN

De magische energie van de transformatie die achter een eenvoudige beslissing schuilt.

“WANNEER DE DEUR OPEN GAAT, IS HET MOMENT GEKOMEN OM BINNEN TE GAAN”

De meeste personen die deelnemen aan de retraites waar we ayahuasca geven, hebben de beslissing reeds veel eerder genomen maar hadden de stap tot dan toe nog niet gezet. Veel mensen vertellen ons dat ze er zelf reeds vele jaren over hadden gelezen of aan het overwegen waren of ze het wel dan niet zouden doen en er over nadachten wanneer het ideale moment er zou zijn om ayahuasca te nemen. Wanneer ze het daarna doen, bekennen ze dat ze het reeds vroeger hadden moeten doen; dat ze tijd verloren hebben door de beslissing uit te stellen.

Op dit hoogst eigenste moment zijn er vele duizenden personen over de hele wereld de mogelijkheid aan het overwegen om ayahuasca te leren kennen. De grote verspreiding die de getuigenissen van duizenden personen en de wetenschappelijke studies gehad hebben over de effectiviteit van de resultaten, hebben een grote aantrekkingskracht gecreëerd die zich mettertijd omvormt tot een grote interesse, daarna een wens en uiteindelijk een actie. Het beslissingsproces om ayahuasca te nemen is niet echt te vergelijken met de ervaring en dat is de reden waarom het voor veel mensen moeilijk is om de ervaring aan te gaan. Ze zijn immers heel geconditioneerd wat betreft de manier waarop ze beslissingen nemen in hun persoonlijk en dagelijks leven.

De marketing heeft het proces van beslissen gedefinieerd met de afkorting A.I.W.A. (aantrekkingskracht, interesse, wens en actie). Het is een logisch, gradueel, groeiend proces dat tijd vraagt tussen elk van deze punten. Wanneer het echter gaat om een in contact komen met een helende energie die zo krachtig is, blokkeert dit proces soms omdat het niet de mentale richtlijnen volgt. Er gebeurt iets in het binnenste dat ons verhindert om dat – wat ons als niets anders zal helpen- te verhinderen.

Het is belangrijk om dit als een deel van het proces te begrijpen, over hoe we ons in de tijd bewegen wanneer we een beslissing nemen.

Het spel van het verschuiven van data om iets uit te stellen,wat we nodig hebben of voelen te willen doen, is intiem verbonden met de angst, het wantrouwen en de onzekerheid. Bij elke persoon verschilt dat in de intensiteit en de manier waarop zich dat manifesteert. De ervaring met ayahuasca maakt juist dat deze destructieve emoties beginnen te ontbinden. Daarom is het noodzakelijk om te zien hoe we deze WEZENLIJKE BESLISSING voor ons leven aanpakken.

Wanneer je gelijk welke beslissing neemt, is het nodig te plannen. Als je ayahuasca wil nemen, is het beter niet uit te stellen en de ervaring voor “later” te laten. Wanneer het naar jou toekomt, is het omdat je er klaar voor bent. Als je niet speculeert, begin je al te sintonizeren met de frequentie van de ayahuasca en zal het je veel beter afgaan. Als je plant, becijfert en plaats geeft aan de heerschappij van de angst, het wantrouwen of de onzekerheid, bevind je je in de controle …. En dat is net wat ons zo verveelt in het leven, wanneer we willen vloeien en gelukkig zijn. De controle is net ook de blokkerende factor die de weerstand creëert voor de grote ervaring met ayahuasca.

Beslis met daadkracht en integriteit. Dat zal de beste manier zijn om je te presenteren aan de “spirit” van Ayahuasca.

Alberto José Varela

nosoy@albertojosévarela.com

Voor meer info over retraites in het Nederlands: [email protected]

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top