KAMBÓ, EEN NATUURLIJK MEDICIJN DAT ONTTROKKEN WORDT AAN EEN KIKKER UIT DE AMAZONE. Met een directe impact op het lichaam, via een ontgifting van de organen en een integrale ondersteuning van de gezondheid.

DE AMAZONE BLIJFT ONS VERRASSEN MET DE KRACHTIGE MEDICIJNEN DAT HET GEBIED ONS LEVERT.

Het gif dat onttrokken wordt aan de huid van een bepaalde jungle-kikker komt als een magische oplossing voor ontelbare gezondheidsproblemen.

‘Kambo’, ‘campu’, ‘kikker’, ‘jungle-vaccin.’ Dit zijn allemaal namen die gegeven worden aan de secretie van een boom-kikker die in het noordwestelijk deel van het Amazonewoud leeft (Peru, Colombië en Brasilië). De wetenschappelijke naam van deze kikker is ‘Phyllomedusa bicolor’ of “de reusachtige aapkikker”.

Oorspronkelijk gebruikten 53 stammen deze afscheiding maar we weten dat momenteel nog 13 kleine stammen er gebruik van maken. Men gebruikt het om zich te kunnen ontdoen van de Panema (naam die men geeft aan de negatieve zaken),  in magische rituelen ter voorbereiding van de jacht en als een krachtig medicijn tegen malaria, slangenbeten, gele koorts en andere endemische ziekten.

Het wetenschappelijk onderzoek rond de secretie van deze kikker nam een start in de jaren ’80. De Italiaanse wetenschapper Vittorio Erspamer van de Universiteit van Rome en voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs, schreef dat deze afscheiding “een fantastische chemische cocktail” inhield “met mogelijke medische toepassingen” en die in geen enkel ander amfibie werd geëvenaard. Tot nu toe hebben de onderzoekers negen bio-actieve peptiden gevonden die een krachtig effect hebben op de gastro-intestinale spieren, op de maag- en pancreas-afscheidingen, op de bloedcirculatie en op de stimulering van de bijnierschors en de hypofyse klier.

Chemische reacties die het veroorzaakt in het menselijk lichaam.  

  • Sterke impact op de darmen wat een stevige afdrijving en zuivering veroorzaakt.
  • Daling van de bloeddruk.
  • Verhoging van de sensoriële waarneming.
  • Sterk pijnstillend effect; verbetert de resistentie; verhoogt de fysieke kracht.
  • Verbetert de capaciteit om pijn en stresserende situaties te verdragen.
  • Faciliteert de vertering en heeft bewezen pijnstillende effecten te hebben  voor wie lijdt aan nierkolieken of pijnen veroorzaakt door perifere vasculaire insufficiëntie en kankerpijnen.
  • Andere interessante medische kenmerken zijn de anti-inflammatoire effecten, de capaciteit om microben en virussen te bestrijden en om wonden te doen genezen.
  • Voor de personen met verslavingen kunnen de resultaten snel opduiken. Bij gecompliceerde gevallen kan het meer tijd vragen.

Kambó is daarbij één van de meest sterke natuurlijke medicijnen om ons immuniteitssysteem te versterken. Het is 4.000 keer krachtiger dan morfine en 40 keer sterker dan de endogene endorfines van het type B.

De behandelingen met Kambo hebben resultaten op korte en lange termijn. Op korte termijn zijn de effecten: een staat van alertheid, goed humeur, betere bestand tegen vermoeidheid, de capaciteit om zich met meer gemak te focussen en te concentreren; een mentale kalmte die verschillende dagen of weken kan duren.

Op lange termijn versterkt Kambo het immunologisch systeem, overkomt het vermoeidheid en verbetert het de algemene gezondheidstoestand.

Met Kambo hebben we de gelegenheid om de natuurlijke kracht van ons lichaam te doen ontwaken om zich te beschermen, krachtiger te worden en zich te genezen.

De personen die regelmatig dit “vaccin” krijgen, worden niet ziek en hebben een hoop energie. Door het natuurlijk evenwicht te herstellen, vermijdt men het opduiken van kwalen die door verschillende virussen worden ingeleid.

In het geval van ernstige ziekten, verslavingen of geaccumuleerde toxiciteit wegens farmaceutische medicijnen, kan het nuttig zijn om gedurende een tijd een dubbele behandelingsdosis te krijgen. Op die manier zullen de zuiveringseffecten van de Kambó behandelen met enkele behandeling toenemen en steeds langer effect hebben.

Wat de Kambo niet kan doen is de wortel van onze emotionele blokkeringen opheffen die voortkomen uit traumatische ervaringen. Men kan zich opgelucht voelen bij het overgeven van de gele gal maar de wortel van het probleem blijft. Om de woede en de angst bij de wortel te elimineren, worden andere entheogene middelen gebruikt.

 

WE RADEN AAN OM TE STARTEN MET EEN ZEER LICHTE KAMBÓ-SESSIE.

De secretie wordt gedurende enkele minuten aangebracht op een paar punten waar voorheen kleine verbrandingen werden aangebracht. Op die manier komt de secretie in het lymfatisch systeem terecht en kan het effect één tot drie uren duren.

Bij diegenen die ayahuasca zullen drinken, is het ideaal om Kambó 2 uren vooraf aan te brengen omdat het op die manier het lichaam voorbereidt en klaarmaakt voor de ervaring met ayahuasca. Het laat het lichaam toe om op een zuivere en open manier de ontmoeting met ayahuasca tegemoet te treden.

Men kan het trouwens ook toepassen zonder de noodzaak om daarna ayahuasca te nemen.

Diegenen die een behandeling of vaccinatie met Kambó willen, raden we aan om drie sessies in drie dagen te doen. Elke sessie is krachtiger dan de voorafgaande. Idealiter realiseren deze drie sessies zich op drie verschillende dagen en zoveel te beter als dit drie opeenvolgende dagen zijn. Het is in ieder geval niet aan te raden om meer dan 7 dagen te laten verlopen tussen elke sessie.

In beide gevallen kunnen deze sessies gerealiseerd worden met de facilitators die gevormd worden in de Europese ayahuasca school.

In onze school geven we meer concrete en precieze informatie over Kambó, waar het vandaan komt, hoe het ontdekt werd, de mogelijke reacties dat het voortbrengt en de voordelen dat het brengt. Aan de ayahuasca-facilitators onderwijzen we ook hoe de Kambo aan te brengen.

Meer info kan je bekomen bij [email protected] (Engels, Frans, Nederlands).

We zullen meer artikels publiceren over Kambó, evenals getuigenissen van personen die het geprobeerd hebben. Het is een behandeling die we voor 100 % aanraden aan al onze deelnemers aan de ayahuasca en/of Bufo Alvarius retraites.

Registreer je hier om exclusieve berichten en info te krijgen, alsook om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten:  

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top