KORTE COMMENTAREN DIE DUIDELIJKE TAAL SPREKEN OVER HET PROCES DAT WE VOORSTELLEN. Over Ayahuasca, Bufo Alvarius, de psychotherapeutische Integratie en de facilitators binnen onze organisatie.

MET DANK AAN ZOVEEL DEELNEMERS DIE ONS SCHRIJVEN…

…om ons te loven, bedanken, te vertellen hoe het met hen gaat en ons aansporen om verder te doen.

Ik deed mijn eerste retraite van Ayahuasca International met Eliel en Ennio. Na de retraite vertelde ik hen hoezeer ik hun ongelooflijke therapeutische capaciteit en kwaliteit bewonderde, terwijl ze nog zo jong zijn. De tweede retraite deed ik met Victor en Ingrid en opnieuw had ik niets dan lof voor de begeleiding en het integratieproces. Deze jeugdige capaciteit en integriteit geeft me zoveel hoop voor de toekomst! Proficiat ook voor een school die in staat is om professionelen van een dergelijk hoge kwaliteit af te leveren!

Lieve

 

Dag Alberto, ik ben PEDRO ANDRÉS MUÑOZ en ik wil je eerst en vooral danken voor wat je in mijn leven gebracht hebt. De mensen zeggen veel dingen over jou… dat je niet geautoriseerd bent, dat je geen sjamaan bent, enz. Daarop antwoord ik steeds hetzelfde… dat mocht het niet door deze man geweest zijn, ik dit niet gekend zou hebben.  Met als gevolg dat ik je enkel DANKBAAR kan zijn en ik zeg het vanuit mijn hele hart: HEEL ERG BEDANKT. Ik rookte reeds meer dan 12 jaar marihuana en kon het maar niet laten. Ik deed twee retraites met Ayahuasca en twee met Bufo Alvarios en het is nu meer dan drie weken dat ik niet meer rook (ik ben overgelukkig). Daarnaast bekijk ik het leven ook helemaal anders dan voorheen.

Een knuffel en heel erg bedankt voor alles.

Pedro

 

Dag Alberto, ik ben Isabel en ik nam deel aan de retraite met Bufo Alvarius en Ayahuasca (17/18 van deze maand) in Marbella. Ik volgde reeds een lang traject met opleidingen in natuurlijke therapieën en persoonlijke groei. Die hebben we veel geholpen om verder te evolueren, situaties in mij leven te aanvaarden en te genezen, en me bewust te worden van overtuigingen die me begrensden. Jouw retraite was op alle vlakken heel verhelderend voor mij. Ik apprecieerde sterk jouw manier van werken, vanuit het respect, toelatend dat elke deelnemer zich engageert in zijn eigen proces maar daarbij ook weet dat hij/zij kan terugvallen op iemand wanneer hij/zij ondersteuning nodig heeft. Ik had voorheen reeds twee andere ervaringen met ayahuasca (in een ander centrum) en het waren ook zeer helende ervaringen. Toen ik na de retraite in de namiddag vertrok, was het diezelfde dag voor mij duidelijk dat ik graag deel zou uitmaken van jouw team. Wat me werkelijk voedt, is het werken met mensen, iets wat ik reeds geruime tijd doe – ten persoonlijke titel – als therapeute. Daarbij wil ik de zelfkennis faciliteren en de personen, die willen blijven groeien, verder begeleiden in het bewust worden van hun blokkeringen, zodat ze kunnen genezen en verder vooruit kunnen.

Isabel

 

 

Ik ben blij en het roert me jullie te ontmoeten op deze weg zonder einde. Een weg waarop ik constant datgene ontmoet wat ik leuk vind en niet leuk vind. Waarop ik me nu bewust wordt dat wat ik echt belangrijk vind, niet is of ik het al dan niet leuk vind maar wel het bewustzijn dat op elk moment tevoorschijn komt, steeds meer, op gelijk welk moment, wanneer ik het in het minst verwacht. Ik heb uiteindelijk toelating gegeven aan dit mysterie, dat LEVEN heet, om me te brengen waar het wil. Wanneer ik jullie zie, word ik ervan bewust dat ik op de juiste weg zit. En de juiste weg hoeft niet de gemakkelijke weg te zijn maar is een weg vol LEVEN, vol avontuur en vol LIEFDE. Sinds ik in juni begon in Barcelona tot nu, al in de school, is het  – telkens wanneer ik naar huis ga – alsof ik de operatiekamer binnen ga, weer buiten ga en dan onmiddellijk doorga naar het laboratorium waar ik kan observeren wie ik werkelijk ben, wat ik voel, wat ik denk. Ik zie hoe de overtuigingen ter plekke sterven en soms ben ik me daar zelfs niet van bewust maar dat doet er niet toe want ik ben aan het genezen. Wanneer ik buitenhuis ga, ben ik me bewust dat ik de operatiekamer binnen en buiten ga en dat het laboratorium zich binnen in mij bevindt. Ik voel meer vertrouwen en ik heb geen schrik meer om te “sterven”. Ik zie ayahuasca niet enkel als een instrument ter evolutie maar als een “compagnon de route”. Ik heb haar niet meer nodig vanuit de noodzaak om ergens te geraken. Ik heb me aan haar overgegeven, ik voel haar energie, haar wijsheid vol stilte en liefde. Er is een voor en na de ayahuasca. Ik zal haar steeds raad vragen, ik wil blijven leren. Het is tijd voor minder theorie en meer praktijk. Zij leert me de praktijk zodat ik in het dagdagelijkse leven alles wat pijn veroorzaakt kan overstijgen en verantwoordelijk kan zijn voor mijn leven zonder anderen de schuld te geven. Bedankt, Alberto, aan alle personen die dagelijks werken in het begeleiden van mensen in het bewustwordingsproces.  Bedankt ook aan alle deelnemers die de moed hebben om in de leegte te springen en daar te vinden wat ze het meest wensen.

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top