MOEILIJKE EN PROBLEMATISCHE MENSELIJKE RELATIES – Is het een psychologische, emotionele, menselijke of spirituele kwestie?

HOE WE ONS ONGELUK IN STAND HOUDEN DOOR ONZE RELATIES

Partners, nakomelingen, familie; minnaars, seks, genegenheid … relaties gedreven door angst, terwijl ze heel goed de bron van gelukzaligheid kunnen zijn.

Ik reis met de trein naar Malaga, naast me zit een jonge vrouw, nog onbekend voor mij. Nadat ik een uur op mijn computer aan dit artikel heb gewerkt, onderbreekt ze me en zegt: ‘Neem me niet kwalijk, maar ik kan het niet meer voor me houden, ik las uit mijn ooghoek wat u op uw computer schreef en ik vind het erg interessant”. Daarna maakten we kennis en spraken we een half uur totdat we onze bestemming bereikten. We spraken over relaties onder andere. Plots ontwikkelde zich een relatie uit het niets, zonder een intentie of een plan. Ik vertel over deze specifieke anekdote, want het is heel opvallend, hoe iemand onbewust en onwetend een relatie met een andere persoon kan opbouwen.


Voordat ik het onderwerp in meer detail ga bespreken, zou ik je willen vragen om je bewustzijn te verruimen en aandachtig te letten op de volgende vragen, misschien speelt een of meer van deze onderwerpen op dit moment in je leven en bepaalt het je:


Waarom manifesteer of trek ik situaties en mensen aan die me alleen maar naar een doodlopende weg leiden?

Wat zoeken mensen die geen diepe en zinvolle relaties willen?


Waarom zijn er geen anderen beschikbaar voor mij of mijn behoeften en verlangens?


Wat is het in mij dat ze afwijzen? Is het iets dat ik niet kan waarnemen, herkennen of kan toegeven?Waarom creëren en onderhouden we zo’n afstandelijkheid  naar andere mensen?


Is mijn eigen angst of de angst van anderen de reden dat ik mijn hart niet kan openen?


Zou het kunnen dat we allemaal op onze eigen manieren afgesloten zijn voor liefde en intimiteit?


Hoe kan men het onvermogen om te communiceren oplossen?


Is het mogelijk om als koppel te evolueren?


Zijn persoonlijke vervulling, vrijheid en plezier onverenigbaar binnen een stabiele relatie?


Kan iemand gezonde relaties hebben met zijn nakomelingen en ouders?Bepaalt een conflict, een behoefte, een belemmering of is het iets dat we zelf creëren om onszelf te beschermen tegen mislukking en om lijden te voorkomen?


Onze relaties spreken boekdelen over ons
en hoe we leven, over wie we zijn en wat onze voorkeuren zijn, over de problemen en beperkingen die we kunnen hebben, of over de vaardigheden en gaven die we kunnen verbergen of uitdrukken; Uiteindelijk zijn al onze relaties doordrenkt met elementen van wie we zijn en daarom brengt dit probleem ons ertoe in contact te komen met de mentale, lichamelijke en energetische aspecten van onszelf.


Menselijke relaties bevatten de geheimen van belangrijke aspecten van geluk, maar de meeste mensen hebben ze nog niet ontdekt, dus blijven ze gevangen in modellen van coëxistentie die gewoon niet werken. De belangrijkste menselijke relaties die voor ons herkenbaar zijn, zijn de relaties die we hebben met onze kinderen, met onze partners en / of met onze ouders, maar we vergeten vaak dat de belangrijkste relatie die is die we met onszelf hebben. Het is vanuit die intieme relatie dat we het vermogen en de aanleg ontwikkelen om ons tot alle anderen te verhouden.


Tot op de dag van vandaag worden veel gezinnen nog altijd geleid door verouderde ideeën die contraproductief  zijn voor het creëren van oprechte banden tussen degenen die het gezin vormen. Over het algemeen zijn de enige relaties die in enige mate werken, de relaties die met vrienden, omdat we ze vrijelijk zonder enige oplegging kiezen, en ook omdat dit voornamelijk het soort band is dat immuun is voor de strikte code van etiquette voor familierelaties. Maar hoewel vriendschappen nuttig zijn in het leren omgaan met anderen buiten het gezin, zijn ze vaak de vervanging van daadwerkelijke partnerschappen, waardoor ze worden aangemoedigd om de inzet, toewijding en intimiteit te vermijden die ons diep met anderen zou verenigen. Voor velen zijn vriendschappen het soort banden geworden die voor altijd blijven bestaan, waardoor men de mogelijkheid wordt ontnomen hetzelfde soort duurzame en langdurige relaties ook te vinden in onze romantische of civiele partnerschappen.


We willen graag een persoon vinden om een ​​relatie van liefde, seks, genegenheid en / of passie te hebben, maar voordat de zoektocht begint, zetten we allerlei blokkades en beperkingen neer. We willen een liefdevolle, vredige en harmonieuze relatie met onze kinderen hebben, maar in het dagelijks leven komen wederzijdse misverstanden naar boven, spanningen die vaak worden veroorzaakt door eigenaardigheden, kleinigheden of wrok. We worden bezeten door hulpeloosheid omdat we nauwelijks weten waar deze pijnlijke situaties vandaan komen, en op onze beurt hebben we geen flauw idee hoe ze op te lossen.


We hebben te maken met een aspect dat een van de grootste problemen van de mensheid vertegenwoordigt, een probleem dat de meesten van ons niet weten aan te pakken of soms zelfs erover na te denken of het bespreekbaar te maken. Het kan ook zijn dat we alles doen wat we kunnen zonder ooit de bevredigende resultaten te bereiken waar we naar op zoek zijn.

 

RELATIES BEHEERSEN ONGELUK

Het beheersen van ongeluk is een gigantische taak, die veel inspanning, grote toewijding en enorme hoeveelheid energie vereist. Niet willen liefhebben of bemind worden vereist veel dagelijks werk. Als je je hart niet open wilt stellen voor het leven of voor de geneugten van liefde, moet je 24 uur per dag gefocust zijn om te voorkomen dat iets of iemand binnenkomt. Niet jezelf willen zijn of willen genieten van de waarheid en authenticiteit vereist veel terughoudendheid, weerstand en lafheid.


Om op zo’n hoog niveau van ongeluk te leven, moet men de intentie hebben en gefixeerd zijn op het beheersen van de verschillende niveaus van angst en ontevredenheid die men probeert te hanteren. Deze innerlijke spanning die verband houdt met ons leven en met onszelf kan dus allerlei onaangename mensen en situaties aantrekken die de negatieve overtuiging bevestigen die we hebben. De profetie dat er niets haalbaar is en dat alles fout gaat, wordt steeds weer vervuld.


In het deprogrammeerprogramma van de Conscious School ® gaan we naar de bron van de conclusies die we in onze persoonlijke geschiedenis hebben getrokken, om onszelf te bevrijden van verborgen mechanismen die ons marginaliseren van echt geluk.


Geluk door relaties. Is het een mythe of een reële mogelijkheid?
Het begrijpen van de mechanismen van ongeluk helpt ons om ze te deprogrammeren, dus stel ik voor om ons te verdiepen in de verschillende gebieden van ons leven en relaties met anderen:


DE RELATIES DIE WE KIEZEN (vooral met betrekking tot een liefdespartner): het impliciete ‘contract’, de ‘clausules’, de ‘loyaliteit’, het conflict tussen daadwerkelijk iets willen en ervan vluchten, de manier waarop we ons eigen geluk saboteren. De uitdaging om een ​​bevredigende, stabiele,  stimulerende relatie, een relatie waarin ook ruimte is voor elkaars gemeenschappelijke en wederzijdse interesses en ieders evolutie zodat de rijkdom ervan vervolgens kan worden gedeeld.

SEXUALITEIT EN INTIMITEIT: Wat het is, wat wordt ermee uitgedrukt, wat komt er in de mens vrij wanneer we een seksuele ontmoeting ervaren, een intieme, ongeremde en authentieke, zowel vanuit vrouwelijk als mannelijk oogpunt. Verschillen tussen seks, seksualiteit en seksuele energie. Seks gericht op liefde en liefde gericht op seks, twee strategieën die elkaar overlappen.

 

OUDERS EN KINDEREN, KINDEREN EN OUDERS: Welke aspecten van onderwijs leiden tot stagnatie in ons leven, waardoor we voortdurend lijden en niet weten hoe we relaties moeten aangaan of hoe we volwassen moeten worden? De beproefde traditionele familiemodellen werken voor het grootste deel gewoon niet, maar ze worden ondersteund door een bepaalde druk en emotionele chantage die alle mensen die deel uitmaken van een gezin ernstig schaden.

DE MOGELIJKHEDEN OM LIEFDE TE GEVEN EN LIEFDE TE ONTVANGEN: Of het nu  binnen een gezin, een stel of een andere relatie is, is het mogelijk dat er in deze relaties authentieke liefde kan ontstaan? Veel mensen geloven dat authentieke liefde niet mogelijk is tussen ouders en kinderen, en dat het niet voldoende is in een partnerrelatie en dat het niet echt tot geluk leidt. We wantrouwen liefde en ontkennen tegelijkertijd elke mogelijkheid dat dit bestaat.

EVOLUTIE DOOR RELATIES 

Ook al nemen we ons voor om niet meer alles te doen wat binnen ons vermogen ligt om binnen de familiedynamiek te blijven zonder liefde of geluk, zijn er nog steeds sporen en overblijfselen van de conditionering die onze manier van relaties vormen in het heden bepalen. Maar ook veel mensen hebben zich volledig losgemaakt van hun culturele en religieuze invloeden, om zo vrije relaties te creëren zonder verplichtingen, maar toch kunnen ze nog steeds niet zeggen dat ze gevonden hebben wat hen volledig bevredigt. We proberen het op een andere manier aan te pakken, maar weten niet precies hoe we het moeten aanpakken. We kunnen alleen maar toegeven dat we op een andere manier relaties willen aangaan en het ongeluk moeten overwinnen dat relaties ons lijken te brengen.

Daarom geef ik in de Conscious School ® de mogelijkheid om dieper in te gaan op deze kwesties die zo belangrijk zijn voor ons mensen. De studenten willen niet langer de oude en ongelukkige relaties uit het verleden, waarin noch geweten noch eerlijke dialoog bestond. Voor degenen onder ons die bewust evolueren, is dat hypocriete leven nu verleden tijd. Velen komen uit saaie, langdurige of betekenisloze relaties, waar geweld was, en vele anderen heroverwegen en overwegen om alleen en weg te kiezen van iemand uit angst om te worden onderworpen of waarvan grenzen worden overschreden, maar er zijn ook meer en meer mensen die zich overgeven aan hun behoefte om nieuwe en bevredigende menselijke banden creëren.

Diep van binnen verraden relaties de conditionering die ons leven domineert. Om onze manier van relaties aangaan te heroverwegen, moeten we daarom eerst onderzoeken wat ons conditioneert, fundamenteel zijn dat de ideeën die we hebben over liefde, seks, familie, partners en kinderen. Hieruit voortvloeiend vinden we alles wat we nodig hebben om ons leven op te bouwen, dus het is noodzakelijk dat we goed uitgerust zijn met bewustzijn, helderheid en diepgang.
 

Alberto José Varela

[email protected]

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top