REIZEN NAAR HET COLOMBIAANSE AMAZONEWOUD OM AYAHUASCA TE NEMEN MET DE SJAMANEN

REIS NAAR DE JUNGLE OM SJAMANEN TE ONTMOETEN, AYAHUASCA TE NEMEN EN  HET REGENWOUD TE ONTDEKKEN

EEN UNIEKE, HELENDE, ONVERGETELIJKE ERVARING … IN HET COLOMBIAANSE REGENWOUD (Mocoa, Putumayo)

Een ontmoetingsreis met jezelf…

Video van de reis naar het regenwoud met het team van Ayahuasca International:

Elke maand van de 11e tot de 22e.  Voor een periode van 11 dagen maar je kan minder of meer dagen gaan. We raden echter een verblijf van minstens 5 dagen aan om de ervaring ook echt te kunnen beleven en een aantal magische plaatsen in het Colombiaanse Amazonewoud te leren kennen. Elke reiziger kan beslissen om de reis te verlengen met het aantal dagen dat hij/zij wil en kan. Onze ploeg, met tolken en ervaren gidsen, zal reeds enkele dagen voor vertrek naar de jungle, op de plaats van afspraak in Bogotá zijn om de deelnemers te ontvangen. Je kan reeds enkele dagen voor vertrek naar de jungle, in Bogota aankomen. Het vertrek vanuit Bogota is elke 11e van de maand om 19u. vanuit de zuid-module (“Modulo Sur”) van het busstation van Salitre met de busmaatschappij “Empresa Bolivariano”. Je kan ook enkele dagen op voorhand direct naar het Hostal van Mocoa gaan om de groep daar op te wachten. (Zie aanwijzingen verder).  De personen die aankomen na de 11e kunnen zonder problemen naar het hostel komen vanuit Bogota, met de bus (reistijd: 12 uren) of met het vliegtuig (reistijd: 2 uren).  

EEN REIS VAN SJAMANISTISCHE INITIATIE

We reizen fysiek naar de jungle en innerlijk naar de kern van onszelf.

We gaan sjamanen ontmoeten en op innerlijk vlak wordt het een ontmoeting met ons innerlijke zijn.

We gaan diep het regenwoud binnen en ontdekken op hetzelfde moment onze eigen wilde natuur.

DEZE ONTMOETING MET DE VOOROUDERLIJKE WIJSHEID VAN DE SJAMANEN VAN DE  AMAZONE HEEFT TOT DOEL OM ONS TE VERDIEPEN IN DE WERELD VAN DE MEESTERPLANTEN EN DE KRACHTPLANTEN MET HET OOG OP HELING, PERSOONLIJKE ONTWIKKELING, WELZIJN EN VERBINDING MET DE NATUUR. HET IS GEEN EXCURSIE OF TOERISTISCHE REIS MAAR EEN VERRIJKENDE ERVARING.  

DE SJAMANISTISCHE WETENSCHAP LEREN KENNEN … IN HET REGENWOUD.

We leven in een buitengewoon tijdperk in de zin dat we de mogelijkheid hebben om op een directe manier toegang te krijgen tot levende wezens, sjamanen, die in intiem contact staan met de bron van de wijsheid. Zij noemen het geheel van kennis die ze opdoen in de jungle “wetenschap”: het vergaren van ervaringen en geheimen van de dierenwereld, de planten en de mineralen die van generatie op generatie worden overgeleverd gedurende duizenden jaren.

Hen kunnen ontmoeten zodat ze ons hun gewijde medicijnen kunnen geven is iets wat we nooit meer zullen vergeten…

Deze mogelijkheid om hen te benaderen en te leren van hun kennis is mogelijk dankzij het directe contact dat we hebben met verschillende inheemse groepen van het Zuiden van Colombia, in de Putumayo (de long van de planeet), dichtbij Mocoa. Sinds een tiental jaren werken we met hen samen en staan ze open om hun wijsheid met ons te delen, net zoals activiteiten van lichaamszuivering, energetische zuivering, opheffing van emotionele blokkeringen en spirituele verbinding.

We hebben vandaag de dag de niet te evenaren gelegenheid om vrij te kunnen toetreden tot de culturen die nog steeds deze voorouderlijke wijsheid hebben bewaard. Het zijn culturen die, spijtig genoeg, snel zouden kunnen verdwijnen.

HET IS EEN REIS ZONDER TERUGKEER OMDAT WE NOOIT DEZELFDE KUNNEN ZIJN WANNEER WE TERUGKEREN ALS WANNEER WE VERTROKKEN. Bij het vertrek dragen we valiezen vol illusies, fantasieën, verwachtingen en vooral veel dingen uit het verleden. Wanneer we terugkeren, dragen we de medicijnen uit de jungle binnen in ons  lichaam en een helende energie in elk van onze cellen.

Deze ervaring is uniek en niet te herhalen en nodigt je uit om te mediteren over je gezondheid, je plaats in de wereld, je vitale omstandigheden en hoe je die graag verbeterd zou willen zien.

Elke persoon vindt zijn moment en zijn gelegenheid om zichzelf te overstijgen wanneer hij de sprong waagt; niet wanneer hij er klaar voor is maar eens hij de beslissing neemt. Het proces zelf zorgt er dan voor dat de voorbereiding op een natuurlijke manier gebeurt.

De retraite in de jungle is in totaal minimum  5 dagen in het Hostal Casa del Rio Mocoa, in een heel natuurlijke jungle omgeving, begeleid door sjamanen en genezers en muzikaal ondersteund door de zanger en muziek-therapeut Darwin Grajales en andere musici en componisten.

Het ontmoetingspunt in Mocoa is het Hostel “Casa del Río”, dat het eigendom is van de organisatie Ayahuasca International. Het is een plek die gevestigd is in de jungle maar in taxi is het slechts 10 minuten van Mocoa of 20 minuten van Villa Garzón (waar de luchthaven is). In dit hostel beschikken we over kamers voor 4 personen met privé badkamer. Als men een kamer zou willen voor enkel 1 of 2 personen dan betaal je het verschil. Dit hostel bevindt zich dichtbij de rivier Rumiyaco en er vloeit ook een klein maar krachtig riviertje doorheen het terrein. Om toegang te hebben tot de kamers, die omgeven zijn door bomen, kruis je een houten brug. In het regenwoudterrein van bijna 2 hectaren waarin het hostel zich bevindt, zijn er veel plaatsen om te rusten, ayahuasca te koken, bijeen te zitten om te zingen, in de hangmat te hangen, tennis te spelen. Er is ook een “maloca” of ceremoniële hut waar de sjamanistische ceremonies worden gehouden, vuur gemaakt wordt, enz. Er is wifi en telefoon beschikbaar, net als computers, een wasmachine en een taxi-service van 24 uren.

IN DE PERIODES VAN DE 11e TOT DE 22e VAN ELKE MAAND KOMEN ER GEORGANISEERDE GROEPEN EN IS HET HOSTEL VOOR 100% GERESERVEERD VOOR DEZE GROEP. JE KAN DAN ENKEL IN HET HOSTEL VERBLIJVEN ALS DEELNEMER VAN DE GROEP. MAAR JE KAN WEL EEN PAAR DAGEN VOOR EN NA DE GROEP IN HET HOSTEL VERBLIJVEN.

ALS JE VIDEO’S EN/OF FOTO’S WIL ZIEN VAN DE LAATSTE OF VOORAFGAANDE REIZEN EN ALLE VRAGEN DIE JE MAAR WIL, WIL STELLEN, DAN KAN JE GRATIS DEELNEMEN AAN DE VOORBEREIDENDE INFOVERGADERINGEN DIE WE REALISEREN VOOR DE GEÏNTERESSEERDEN. ER ZULLEN PERSONEN AANWEZIG ZIJN DIE ER REEDS WAREN EN WE KUNNEN OOK AANGRIJPENDE FOTOS, VIDEOS EN GETUIGENISSEN VAN DEELNEMERS OPSTUREN.

https://www.albertojosevarela.com/ne/getuigenis-psycholoog-jungle/

 

We beantwoorden hieronder de belangrijkste vragen:

Voor wie is deze reis geschikt?

Het is voor personen die – verder dan alles wat ze kunnen bezichtigen in een reis –  vooral een beter zicht op zichzelf willen krijgen. Het is voor zij die de innerlijke en diepe ontwikkeling waarderen bovenop een eenvoudig avontuur of de afleiding die het bezoeken van prachtige plaatsen met zich meebrengt. We onderscheiden tussen reizen voor ontspanning, toerisme of sociale reizen. Voor ons is dit een archeologische reis, op zoek naar de diepte van onze oorsprong, zowel op spiritueel als menselijk vlak.

Waarom naar Colombia of Mocoa?

Omdat we daar reeds meer dan 30 keer waren. We kennen sjamanen van verschillende etnische groepen en de plaatsen van de Colombiaanse jungle zijn nog niet geëxploiteerd door het sjamanistisch toerisme. We kunnen er de oudste ayahuasca-planten vinden en het is in Colombia dat we de geheimen van de ayahuasca hebben leren kennen. Het is ook daar dat we terreinen in de jungle gekocht hebben en dat we een Hostel huis hebben. Mocoa, hoofdstad van de Putumayo, is een departement ten zuiden van Colombia, dicht bij de grens van Ecuador. Het wordt de “long van de mensheid” genoemd wegens zijn geografische vorm van een long en omdat het departement voor 90% uit maagdelijk regenwoud bestaat.

Waarom naar de jungle gaan?

Deze wereld verlaten zonder ooit in de jungle te zijn geweest is zoiets als de grote tempel van moeder aarde niet gekend te hebben van binnen. De jungle is de plaats bij uitstek waar zich de natuurlijke en meest gevoelige antennes bevinden die de goddelijke intelligenties ontcijferen. Het is de grote fabriek van natuurlijke medicijnen voor lichaam en ziel. Het is de ideale omgeving om een “natuurlijke” ervaring te hebben van connectie met het goddelijke.

Is het gevaarlijk naar deze plek te gaan?

Het is niet gevaarlijker dan een andere plek in de wereld in de zin dat er niet meer risico’s aan verbonden zijn dan deze die gelijk welke reis inhouden. We hebben nooit enig probleem gehad en we gaan nooit naar plaatsen die we niet kennen. We worden steeds begeleid door sjamanen en hun families of mensen die het terrein en de cultuur kennen. De voorbije 10 jaren hebben we reeds veel reizen georganiseerd en er is ons nog nooit iets onaangenaams – in welke vorm dan ook– overkomen.

Hoeveel dagen zijn nodig voor de ervaring?

De reizen die we organiseren zijn voor 11 dagen. Maar we bieden de mogelijkheid dat je minstens 5 dagen naar de jungle kan gaan. Je kan ook beslissen om langer dan 11 dagen daar te blijven.

Hoeveel zal het kosten en wat is er allemaal in de prijs inbegrepen?

In de prijs zit  inbegrepen: vervoer Bogotá-Mocoa, de autobus met begeleiding in de jungle, logement, alle maaltijden, drank, ayahuasca-sessies met sjamanen, psychotherapeutische integratie-sessies van de ervaring (in groep).

Mónica zal een kostprijs opmaken overeenkomstig de dagen dat je wil gaan. Je kan haar schrijven via:  [email protected]

Hoe bereik je deze plaats?

De vlucht naar Bogotá organiseert en koopt elke deelnemer. Er is een directe vlucht vanuit alle Europese hoofdsteden die ongeveer 11 uren duurt. Er zijn ook goedkopere vluchten die één of meer tussenlandingen maken. Eens in Bogotá, in de luchthaven El Dorado, zijn er twee opties. OPTIE 1: in vliegtuig van Bogotá naar Villa Garzón, een militaire luchthavenbasis in de jungle met een klein vliegtuig voor 30 personen en een vlucht van 2 uren. Van daaruit is het nog 30 minuten in taxi naar  Mocoa, waar we een plaats hebben die volledig klaar gemaakt is om je te ontvangen, aan de rand van het dorp Mocoa.  OPTIE 2: er vertrekt in de namiddag of avond een autobus vanuit Bogota die ’s morgens vroeg in Mocoa aankomt. De kostprijs van het vervoer in autobus naar Mocoa zit inbegrepen in de prijs van de reis die we voorstellen. Diegenen die verkiezen om met het vliegtuig te gaan kunnen ofwel naar Villa Garzon vliegen en dan nog een 30 minuten durende taxi-rit nemen naar Mocoa, of je kan ook naar Pitalito vliegen en dan in autobus nog twee uren naar Mocoa.

De heen- en terugreis in vliegtuig kost tussen de 100 en 150 Euro met de vliegmaatschappij Satena , als je het ticket een maand op voorhand koopt.

 

IN DE KOSTPRIJS VAN DE GROEPSREIS VAN 11 DAGEN ZIT INBEGREPEN:

1 Voorbereiding voorafgaand aan de reis. We komen voor de reis samen om je te informeren of we contacteren jou op een andere manier om raad te geven over alles wat nodig is.

2 Ontvangst in Bogota op een afgesproken plaats. Vervoer en eten gedurende de reis naar de jungle.

3 Begeleiding van gidsen, zangers en muzikanten, tolken tijdens elk moment van de reis.

4 Logement en voedsel in de jungle en in de dorpen dichtbij de jungle.

5 Vervoer in autobus en taxi van Bogota naar de plaats waar we verblijven aan de rand van de jungle.

6 Ayahuasca sessies met verschillende sjamanen en met verschillende soorten ayahuasca voor wie dat wil. Er zijn 7 Ayahuasca-sessies geprogrammeerd. (Het is niet verplicht. Er zijn mensen die deelnemen aan de reis en geen ayahuasca nemen maar de kostprijs van de reis is dezelfde)

7 Permanente begeleiding en psycho-therapeutische integratie-sessies op verschillende momenten tijdens de reis onder begeleiding van een professionele expert die een verruimd bewustzijn toepast.

8 Economische samenwerking met alle sjamanen en etnische groepen die we bezoeken.

9 DVD met de belangrijkste beelden en video’s van de reis die we overhandigen bij de terugkeer.

10 Een flesje homeopathische ayahuasca om 30 dagen voor de reis in te nemen om op die manier het lichaam voor te bereiden op de ervaring.

11 Als je na de reis zou willen deelnemen aan een volledige retraite die georganiseerd wordt door  Ayahuasca International om op die manier je proces verder te zetten zal je 50% korting krijgen op de totale kostprijs, tenminste als je dit binnen een termijn van 90 dagen na de reis doet.

 

Niet inbegrepen

1 Medische verzekering & hulpverlening.

2 Persoonlijke aankopen.

3 Extra verplaatsingen, bovenop deze die worden aangeboden in de groep.

4 Gepersonaliseerde behandelingen of genezingen met sjamanen zoals temazcal, laxaties, brandnetel-zuivering, enz.

5 Extra verblijfsdagen in Colombia voor en na de geprogrammeerde dagen. De kostprijs in het Hostel is tussen 10-20€ per persoon/dag, zonder maaltijden.

6 Reis van de verblijfsplaats van elke deelnemer naar Bogota en terug.

Wie zal ons begeleiden?

Twee facilitators van de organisatie, alsook tolk Engels of tolk voor andere taal indien gewenst en mogelijk (op voorhand af te spreken), muzikanten en sjamanen.

Daarnaast zullen er steeds ook begeleiders zijn die Colombia en de streek goed kennen.

Wat is het doel van deze reis?

Elke deelnemer zal zijn eigen doel hebben. Als organisatoren is het onze intentie om de bron en voedingsbodem van het meest krachtige medicijn van deze aarde, te benaderen en te integreren.

  • Leren van de nog levende wijsheid van sjamanen met inheemse wortels.
  • Antwoorden, oplossingen of uitkomsten voor persoonlijke situaties vinden.
  • Bewust worden van het ecologisch en medicinaal belang van het behoud van de jungle en van de sjamanistische cultuur.
  • Gelijkgestemden leren kennen, personen die tochtgenoten zijn op de weg die we bewandelen.
  • Herboren terugkeren, vol levensenergie, klaar om te genieten van wat we zijn en van wat we hebben zonder belemmeringen.

 

Wat deze reis verschillend maakt van anderen is het therapeutisch karakter. We staan daarom in een direct en nabij contact met elk van de deelnemers, nog voor de reis aanvangt en nog een hele tijd daarna. Vanaf het moment dat de deelnemer beslist dit  te doen, wordt er ruimte gecreëerd om aan de slag te gaan en manifesteren zich allerlei soorten projecties (verwachtingen, frustraties, eisen, noodzaak om alles te weten en te plannen) die alle sleutels inhouden voor de persoonlijke ontwikkeling.

We weten uit ervaring dat wie zich niet openstelt om zijn/haar projecties onder de loep te nemen, moeilijk kan ontwikkelen. Dat is dan ook de reden dat we deze reis naar de jungle gebruiken om een innerlijke reis te maken.

 Wat is de uiterste inschrijvingsdatum?

De inschrijvingen voor deze groepen worden 7 dagen voor start van de reis afgesloten (op dat moment heb je reeds geen korting meer wegens betaling van het volledige bedrag min. 30 dagen op voorhand).  

Wie geïnteresseerd is in deze optie mag schrijven via mail: [email protected] (Engels)
We zullen je dan een document opsturen met alle details van de reis.

Je kan ook Monica contacteren: +49 174 6561016 (WhatsApp) – (Engels, Spaans, Italiaans)

Als je graag meer info in het Nederlands ontvangt, kan je schrijven naar: [email protected] of bellen naar Lieve +32 497 21 66 76

Je vind meer info op onze website: http://www.ayahuascatravels.com/

Zie Ayahuasca Travels English op Facebook:   https://www.facebook.com/ayahuascatravelenglish

Foto’s van Hostel Casa del Rio vind je op: https://www.facebook.com/hostalcasadelriomocoa

 

 

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top