VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN ZIJN. Identificatie beperkt ons, terwijl het erkennen van de noodzaak om te evolueren ons verrijkt.

CONSCIOUS SCHOOL

GELOVEN DAT WIJ IEMAND ZIJN, OF GELOVEN DAT WE ONS VOLLEDIG ONTWIKKELD HEBBEN, VERLAMT ONZE INNERLIJKE EVOLUTIE.

 

Is persoonlijke ontwikkeling mogelijk zonder erkenning van de noodzaak om te verbeteren?

 

(De beperkingen van identificatie, deel één)

Er is een heel specifiek profiel van mensen die volgelingen zijn of een methode beoefenen die een modus van bewustzijn induceert of de zoektocht naar het ontwaken of uitbreiden van het bewustzijn; deze mensen kunnen zichzelf presenteren als: “Ik ben een boeddhist”, “Ik ben een coach”, “Ik ben spiritueel”, “Ik ben een therapeut, leraar of goeroe”. Deze identificaties vormen geen probleem als ze geen weerstand veroorzaken om te blijven groeien, of als ze de afstand die we al hebben tussen mensen niet vergroten. Een van de consequenties die hieruit naar voren komt bij het profiel van deze mensen die zich identificeren met hun therapeutische of spirituele prestaties, is het gevoel van zelfvoorziening; als vanzelfsprekend aannemen dat ze niets nodig hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling. Te geloven dat ze al alles hebben bereikt en dat er niets anders te doen is, is een denkfout.

Alle identificatie is in wezen beperkend omdat het een grens trekt tussen wat veilig is en wat onbekend is, tussen wat bekend is en het mysterieuze, tussen wat comfortabel is en de verrassingen van het leven. Door ons te identificeren met wat we hebben bestudeerd, wat we doen, weten of geloven dat we hebben bereikt, ontkoppelen we ons van de echte en innerlijke behoeften die we hebben, vooral als we samenwerken met andere mensen die ook ondersteuning nodig hebben.

Je kunt jezelf identificeren met een filosofie, methode of religie, maar daarmee sluit je jezelf niet uit van de mogelijkheid om van binnenuit te evolueren.


The Conscious School® biedt je de mogelijkheid om die stap te zetten in het veroveren van een plek van dieper inzicht opdat je dit kunt delen met andere mensen, op elke manier en in elke situatie. Het kan beroepsmatig zijn of eenvoudigweg als stel of gezin, want we komen definitief samen om te delen met anderen, en we hebben niets anders te geven dan ons eigen innerlijk niveau van bewustzijn dat we hebben bereikt. Dit proces eindigt nooit, het is levend en dynamisch.

Alberto José Varela

Op de omslagfoto zijn bijna 40 mensen toegewijd aan het faciliteren, integreren, ondersteunen en begeleiden van persoonlijke groeiprocessen bij anderen. De foto is van een retraite die gehouden is in Milaan van maandag 25/3/2019 tot woensdag 27/3/2019 die was gewijd aan het team, omdat we weten dat wanneer een therapeut intern groeit die zelf ook in staat is meer evolutionaire mogelijkheden te bieden.

Module 2 van training gaat over deprogrammering van identificaties, om een ​​gezond en direct contact met anderen tot stand te brengen.

RECONCILIATION MET DUALITEIT.

Aankomende retraites zijn mogelijk in Madrid, van maandag 29/4 tot woensdag 1/5 en van vrijdag 3/5 tot zondag 5/5 (je kunt ook de hele week blijven). Deze Conscious School® retraites worden geleid door Alberto Varela en worden begeleid door deskundige integrators en therapeuten.

madrid@escuelaconsciente.org

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top