VOOROUDERLIJKE SJAMANISTISCHE TECHNOLOGIE? Afkomstig van de traditionele inheemse geneeskunde van verschillende sjamanistische tradities van Amerika.

DE MOGELIJKHEID OM EEN UNIEKE ERVARING TE HEBBEN MET DE VOOROUDERLIJKE SJAMANISTISCHE TECHNOLOGIE.

Wanneer men verschillende natuurlijke substanties integreert en men creëert een therapeutische, medische en psychologische context, produceert zich een krachtige synergie voor de behandeling van allerhande ongemakken, on-evenwichten, trauma’s en blokkeringen, zowel op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

De beste manier om een persoon te ondersteunen, is vanuit zijn eigen capaciteit om vooruit te geraken. Het lichaam en de psycho-emotionaliteit zijn de basis en de toegang tot de spiritualiteit is de realisatie. Het is daarom dat we bevestigen dat deelnemen aan één van onze retraites de meest belangrijke reis “naar binnen” is die je kan ondernemen. We gebruiken daarbij natuurlijke en entheogene substanties om jou de vitaliteit en de kracht te geven die je nodig hebt en je open te stellen voor een transcendente ervaring waarbij het bewustzijn ook zijn expansieve ervaring heeft.

Om dit te bereiken hebben we een integraal aanbod uitgewerkt waarbij we psycho-therapeutische benaderingen combineren met voorouderlijke middelen als bondgenoten in het proces van fysieke en spirituele heling. Er is psychologische ondersteuning en medische adviesverlening.

Ayahuasca is het traditionele inheemse medicijn dat we gebruiken als belangrijkste partner; het is de ruggengraat van het proces. Daarnaast bieden we ook optionele sessies en workshops: Kambó, Bufo Alvarius, Yopo, Rapés, onder andere.

Ayahuasca: het is een natuurlijk brouwsel dat gemaakt is van twee planten uit de Amazone  (die overvloedig aanwezig zijn in de jungle) en die de indianen sinds duizenden jaren gebruiken als integraal middel. Met drinkt een kleine hoeveelheid en binnen een 30- tot 60-tal minuten begint een proces van fysieke zuivering (overgeven en/of diarree) en bewustzijnsverruiming die visioenen produceren (bewustwordingen van zichzelf) die het mogelijk maken om veel zaken te begrijpen over hoe we functioneren en wat er in ons leven gebeurt. Een sessie kan tot 4 uren duren. Het gebruik van ayahuasca is nu bijna over de hele wereld verspreid. Het brengt een organische schoonmaak teweeg, heft emotionele blokkades op, schept een psychologisch evenwicht en een spirituele verbinding. De groepssessie vindt ’s nachts plaats en duurt tussen 4 a 6 uur met een voorafgaande psycho-emotionele voorbereiding en een permanente begeleiding door de facilitatoren met muziek, geluid en gezang. De volgende dag vindt er een psycho-therapeutische integratiesessie plaats om de ervaring te delen.

Kambó: Het is een vergif bekomen uit de huid van een bepaalde kikker uit de Amazone (die daarna wordt teruggezet in zijn natuurlijke omgeving). Het heeft genezende eigenschappen wanneer het wordt gebruikt in zeer kleine dosis die wordt geïntroduceerd in het lymfatisch systeem via de huid.  Binnen enkele minuten vindt er een buitengewone fysieke zuivering plaats, via overgeven, wat het lichaam bevrijdt van vergif en energieën die werden opgeslagen en verborgen in de organen. Het is een authentieke “re-set” van het lichaam en laat toe om het verdedigingssysteem te verhogen tot ongekende niveau’s. De sessie duurt tussen de 30 en 60 minuten en vindt plaats vanaf 8 uur ’s morgens en voor het ontbijt. (Men dient vooraf 2 liter water te drinken).

Bufo Alvarius: Het is een vergif dat wordt onttrokken uit de klieren van een bepaalde kikker uit de Mexicaanse woestijn (die daarna in zijn natuurlijke omgeving wordt teruggezet) en dat gedroogd en fijngemalen wordt. Men rookt het in zeer kleine hoeveelheid via een glazen pijpje. In slechts enkele seconden produceert het de meest verbazingwekkende effecten die je je kan voorstellen: fusie met de kosmos en het leven, directe toegang tot het oneindige en het eeuwige, begrijpen van het verleden en de toekomst en een openheid om te genieten van het heden vanuit het hart. De sessie kan tussen de 20 tot 40 minuten duren, soms met muziek en gezang en andere keren in stilte. Het vindt plaats voor het eten of in de namiddag. Men kan ook dieper  gaan met verschillende opeenvolgende en in intensiteit toenemende processen.

Rapés:  Dit zijn poeders afkomstig uit Ecuador, Peru, Brazilië en Venezuela gemaakt van assen – waarvan tabak de basis is – en gemalen planten van de Amazone. Dit poeder wordt door de neusgaten geprojecteerd. Dat brengt een energiestoot teweeg die de neusgaten vrijmaakt, de geest verheldert en de neuronale verbindingen herstelt, via een “streling” van de pijnappelklier. Het kan soms doen overgeven, niezen of duizelig maken. Deze workshop duurt 1 a 2 uren en wordt ongeveer 2 a 4 uren voor de ayahuasca-sessie gehouden, als een voorbereiding daarvan. Er worden verschillende soorten rapé geprojecteerd (we bezitten tientallen variëteiten van verschillende intensiteit), onder begeleiding van muziek, geluiden en gezangen.

Yopo: Dit bereidt men door het zaad van de plant Ananthethera Peregrina te malen tot het verandert in een fijn stof dat geïnhaleerd of geprojecteerd wordt. Het effect is zoiets als de fusie van Ayahuasca en Bufo Alvarius. Dat wil zeggen dat het een organische schoonmaak en een spirituele verbinding teweeg brengt. Enerzijds is het een harde confrontatie met het ego – want het toont hoe het ego zich opsplitst in verschillende maskers – en anderzijds biedt het ons het bewustzijn van eenheid. Het stelt ons open voor een begrijpen van onszelf en van de ander. Het laat ons  toe diepe dialogen aan te gaan met personen die in hetzelfde proces zijn en op hetzelfde moment van de ervaring zitten. (Ideaal voor koppels of vrienden die een grote verbinding voelen). De sessie kan tussen de 2 en 4 uren duren in nachtelijke sessies na de Ayahuasca.

 

MEER INFORMATIE, KOSTPRIJS EN HOE DEEL TE NEMEN?

Ayahuasca kan men verschillende keren ’s nachts nemen en is inbegrepen in de kostprijs van de retraite samen met het verblijf, eten-drinken, voorbereiding van de sessies en psychotherapeutische integratie-sessies. Terwijl de Bufo Alvarius, Kambo, Yopo of rapé workshops een aparte kostprijs hebben en optioneel zijn. Men kan binnen eenzelfde retraite verschillende sessies boeken waarbij men zich voor aanvang van de sessie dient te registreren bij de verantwoordelijke voor de administratie.

De optionele kostprijs voor deze sessies of workshop is 150€ per sessie; 280€ voor 2 sessies; 390€ voor 3 sessies. Deze kunnen  besteld worden voorafgaand aan de sessie zelf of op  het moment van registratie waarbij we je ook advies kunnen verlenen over welke het meest aan te raden zijn, naargelang jouw zoektocht of proces.

De prijs van deze workshops van Kambó, Bufo Alvarius, Yopo of Rapés is minder wanneer je ze realiseert tijdens een ayahuasca retraite. Buiten een retraite is de kostprijs 185€ i.p.v. de 150€ die we vragen binnen een retraite.

Meer info en contact: [email protected]

WELKOM BIJ DE MOGELIJKHEID OM EEN UNIEKE ERVARING TE HEBBEN MET DE VOOROUDERLIJKE SJAMANISTISCHE TECHNOLOGIE

De beste manier om een persoon te ondersteunen is vanuit zijn eigen capaciteit om vooruit te geraken. …

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top