Voorstelling

11-09-2015 Een “coup” van het bewustzijn.

 

Op een dag manifesteert zich een gezichtspunt, een visie; een perceptie van de realiteit.  

Dat is de dag dat deze webpagina en blog werden geboren.

.

ALBERTO VARELA

Reeds gedurende enkele decennia bekijk ik alles wat me omringt vanuit mijn hart. Deze manier van kijken ontstaat in de wijze waarop ik naar mezelf kijk in alles wat ik zie. Ik heb vele keren binnen mezelf gekeken zoals een nieuwsgierig en onschuldig kind en nooit heb ik daar iemand gevonden. Ik ben leeg. Ik zie enkel duisternis.

Maar mijn menselijke ervaring is ongelooflijk voedend, verrijkend en vol licht. Ik heb in dit leven zoveel ervaringen op gedaan dat ze goed zijn voor veel en zeer gevarieerde levens samen. Ik ben verwonderd. En ik heb het gevoel dat dit allemaal gebeurd omdat mijn blik van innerlijke leegte en duisternis zich op magische wijze transformeert in extern licht. Ik ben aan het ontdekken hoe dit proces geschiedt. Alles wat ik zie heeft zich getransformeerd in een veelheid van visies en visioenen waarin ik de interne en externe blik met elkaar verbind.

In deze blog ga ik delen wat ik – sinds altijd eigenlijk – aan het schrijven ben en wat op dit moment een mondiale beweging rond bewustzijnsverruiming aan het creëren is. Door te leven kan ik tijdsgenoot zijn van wat er aan het gebeuren is, mede door een internationale organisatie-gemeenschap die werd opgericht. Net daarom heb ik zovele jaren gewacht om juist dat te doen wat ik nu aan het doen ben: MEZELF TE KENNEN GEVEN.

De nawerkingen die de publicatie van deze teksten kan hebben, zijn onvoorspelbaar. Het is een feit dat wat ik schrijf de voedingsbron is van tientallen webpagina’s en sociale netwerken die meer dan 1 miljoen mensen per maand bereiken. Maar vanaf nu staan die allemaal op eenzelfde plaats, geclassificeerd en geordend zodat iedereen er toegang tot kan hebben en ze kan delen.

Als jij mijn teksten gaat lezen, moet je een geheim weten: mijn teksten zijn niet de mijne maar de jouwe. Jij bent de auteur want ik ben je sinds lang aan het observeren en daarom heb ik kunnen schrijven. Jij bent mijn inspiratiebron.

Heel erg bedankt.

Alberto José Varela

alberto

EERSTE MAAND VAN DE BLOG EN DE WEBPAGINA

Het verhaal van hoe, waar en met wie dit alles geboren is.

Begin 2013 woonde ik in Madrid en ik werkte mee in het restaurant Yatiri van Tirso de Molina. Opeens blokkeerde ik fysiek helemaal, wat me bijna helemaal stil deed vallen. Ik kon de trappen niet meer af; ik kon de straat vanaf mijn huis naar het restaurant niet meer oversteken. Ik was volledig geblokkeerd door de pijn die ik voelde. Ik had contracturen alsof ik gedurende dagen aan een stuk gelopen had; ik voelde pijn alsof ze me hadden afgetroefd. Ik belde toen naar een holistische massageur, Hugo Oklander. Ik herinnerde me hem omdat hij me enkele dagen voorheen had opgebeld om te zeggen dat hij in Madrid was gearriveerd na een internationale reis op zoek naar de verlichting. Omdat hij die niet gevonden had, was hij nu op zoek naar werk in Madrid. Ik kende hem reeds een 10-tal jaren. Dus stelde ik hem voor dat hij mijn persoonlijke massageur zou worden tot wanneer mijn fysieke blokkeringen weg waren. Hij gaf me zo een intense behandeling dat niet enkel mijn klachten verdwenen waren maar dat ik ook de wortels van mijn fysieke blokkeringen begreep. “Ik was niet aan het doen wat ik zou moeten doen”.

Dagen later en nadat ik mijn psycho-emotioneel proces had doorlopen, deed ik een ayahuasca-ceremonie in mijn huis met mijn lief Paula en ons dochtertje Amelys die ons vergezelde met de poes. Die nacht ontving ik een bevel van boven. Ik weet niet of het van mijn eigen superieure ik was, van mijn hoger bewustzijn of van de ayahuasca maar dat doet er voor mij niet toe want ik hoorde het bevel met opperste duidelijkheid en autoriteit: “DOE NIETS. GEEF JE OVER EN LAAT JE LEIDEN. STROOM MET HET LEVEN. ALLES KOMT VANZELF”.

Maar enkele dagen voorheen was ik me bewust geworden dat ik moest doen wat ik aan het uitstellen was. Toen besloot ik beide boodschappen, dat van beneden (mijn lichaam) en dat van vanboven (mijn bewustzijn) te verenigen. Ik zei tegen mezelf: “Ik weet wat ik moet doen maar ik ga niets doen. Ik ga erop vertrouwen dat het zich realiseert”.

Een paar dagen later kreeg ik plots de gelegenheid om voor een seizoen naar Ibiza te gaan bij mijn dochter Ailén die hulp nodig had in een zaak. Op dat moment wist ik nog niet wat dit te maken had met mijn situatie maar ik nam het aanbod van Ibiza aan. Mijn dochter huurde een appartement met zicht op de zonsopgang en ik vroeg aan mijn massageur Hugo of hij zin had om mij te vergezellen naar Ibiza. Hij hapte onmiddellijk toe. We kwamen toe in Ibiza en ik had net aangenomen om de Facebookpagina van AYAHUASCA te beheren dus moest ik schrijven om regelmatig iets te publiceren in dit sociaal netwerk. Hugo werkte een marketingplan uit om cliënten te bekomen voor een massagepraktijk op het eiland. Dus daar bleven we, elk bezig met het zijne.

Op enkele weken tijd kon ik enorm veel schrijven over ayahuasca en mijn ervaring van zoveel jaren psychotherapeutisch werk met dit medicijn. Hugo kon voldoende cliënten bekomen en zich een auto kopen. We woonden beiden in hetzelfde appartement. Soms kwamen Paula en Amelýs me bezoeken en soms ging ik naar Madrid om hen te bezoeken maar ik concentreerde me volledig op wat ik op dat moment wilde doen: SCHRIJVEN en PUBLICEREN.

Het resultaat van 3 maanden verblijf in Ibiza, waar ik elke morgen een inspirerende zonsopgang kon zien, liet me toe om meer dan 100 teksten te schrijven en publiceren die maakten dat de pagina zich positioneerde als de meest bezochte door mensen die zich verbonden voelen met ayahuasca. Ik begon honderden mails te ontvangen van overal ter wereld om me te bedanken voor de teksten en om vragen te stellen. Ik werd ook uitgenodigd om ontmoetingen met ayahuasca te organiseren.

Hugo zag van buitenaf alles wat er gebeurde met de ayahuasca binnen het sociale netwerk. Hij had reeds ayahuasca gedronken en kende het maar op een avond vroeg hij me om het aan hem alleen te geven. Hij nam een beetje en had – van alle ervaringen ooit – een ervaring die het dichtst aanleunde bij een verlichting. Hij had de zoektocht om zich te verlichten reeds opgegeven maar opeens kreeg hij een reële glimp van alles wat hij had kunnen ervaren in zijn spirituele zoektocht van decennia.

Deze en andere situaties maakten dat Hugo me op een dag vroeg: zouden we wat je nu doet in het Spaans op de Facebookpagina kunnen doen maar dan in het Engels? En ik antwoordde hem: “ja, je kan er nu onmiddellijk aan beginnen. Ik maak een pagina Ayahuasca English aan,  stel je aan als uitgever en jij begint de berichten die ik heb gepubliceerd in het Spaans te vertalen en publiceren in het Engels”. (Hugo spreekt verschillende talen want hij had die nodig in zijn zoektocht rond de wereld naar verlichting). En hij begon dat te doen. Een paar dagen later werd de interesse duidelijk in alles wat hij publiceerde op de pagina en begon hij zich steeds meer te verdiepen in deze taak tot hij op een dag zei: “we moeten mensen naar Ibiza brengen zodat ze de ervaring met ayahuasca kunnen hebben”. En zo gezegd zo gedaan. De eerste die arriveerde, kwam van Manchester en noemde Jhon. (Hij is nu één van onze medewerkers). Na amper drie dagen bij ons, had hij de meest therapeutische en spirituele ervaringen van zijn hele leven, zoals hij zelf vertelde. Hij is een grote zoeker van meer dan 60 jaar. De impact die het zien van deze ervaring had in Hugo was zo groot dat hij harder op de gaspedaal ging trappen. Op dat moment gaf hij al geen massages meer, niet eens aan mij, om zich volledig te kunnen wijden aan de Engelse Ayahuasca-pagina.

Dejan en Mara, een koppel Italianen die we reeds kenden, waren anderen die naar het appartement kwamen. Ook bij hen konden we het mirakel zien dat ayahuasca kan teweeg brengen. We filmden het allemaal omdat Hugo het ongelooflijk vond om te zien dat anderen zo een hoogwaardige spirituele ervaringen konden hebben in zo weinig tijd. Zelfs al bemerk ik reeds meer dan 10 jaar dergelijke fenomenen met ayahuasca, het blijft me niettemin verbazen.

Enkele maanden later en vooraleer het jaar 2012 eindigde, realiseerden we reeds conferenties en retraites met ayahuasca in Manchester en Londen-UK, in Cuneo-Italië en in Zwitserland. Dejan en Mara durfden het aan om de Italiaanse pagina van Ayahuasca Internationaal uit te geven. Met deze drie pagina’s in het Spaans, Engels en Italiaans werd er een internationale gemeenschap gevormd die niet meer was dan een virtuele ontmoeting en soms met enkele persoonlijke ontmoetingen om ayahuasca te nemen. Tot er op een weekend meer dan 30 personen naar Ibiza kwamen en we 2 appartementen meer dienden te huren om alle mensen op te vangen die kwamen voor een ervaring met ayahuasca en psychotherapie.

Vanaf toen beslisten we ook buiten Spanje uit te breiden en begonnen we een internationale toer waarvan we dachten dat die 2 of 3 maanden zou duren maar die zich tot nu toe heeft uitgerekt. We zijn reeds 2 en een half jaar aan het reizen naar meer dan 10 landen en veel steden en dorpen in Europa en Amerika. Tijdens de volgende 6 maanden zijn bijna alle weekends bezet met deze activiteit in veel landen van Amerika, Europa en Azië.

Hugo heeft zich van massageur en zoeker naar verlichting omgetoverd tot directeur van de internationale expansie van Inner Mastery International, een bedrijf dat hij samen met Paula heeft gecreëerd om op een legale wijze het innerlijke evolutie werk te kunnen verspreiden, met of zonder gebruik van ayahuasca. Momenteel zijn we als bedrijf werkzaam in Duitsland en Italië en binnenkort ook in Mexico, Argentinië en UK. Hugo’s taak bestaat fundamenteel in het doen groeien van het bedrijf en het is de persoon die de perfecte combinatie in zich draagt van een ongelooflijk potentieel en de meest irritante begrenzingen, in eenzelfde fysieke ruimte. (Maar daarover zal ik in een exclusief bericht over Hugo Oklander en andere personages die met mij samen werken in dit project-avontuur, spreken).

Tegenover het feit dat we meer dan 40 pagina’s hebben, zowel in de web als in sociale media en dat er meer dan 40 personen in de organisatie werken, suggereerde de Community Manager Álvaro Arias mij om een super blog en webpagina uit te werken met alle commentaren die ik in die 2,5 jaar aan het publiceren was. Op die manier zouden alle teksten gecentraliseerd staan om ze te kunnen vertalen naar de 10 talen en te kunnen publiceren in alle pagina’s van Ayahuasca International. En zo besliste ik het ook te doen. Op 31/08/2015 vroeg ik aan mijn partner Paula en onze dochter Amelýs: vinden jullie het ok dat ik een blog creëer onder mijn naam en achternaam om alle teksten die ik in de loop van mijn leven heb geschreven, te publiceren? Paula antwoordde me: “wat verbied je dat te doen”? En Amelýs antwoordde: “Wahw, ik ga een beroemde vader hebben”.

Op 1/9 nam ik de beslissing en op enkel 11 dagen tijd werd het realiteit dankzij de technici waaraan Álvaro in zijn bedrijf leiding geeft. Vandaag zijn we een maand bezig, na de internationale lancering van albertojosevarela.com. Reeds meer dan 20.000 personen hebben ons bezocht. Bijna 1.000 personen per dag.

Het enige dat ik me beklaag is dat ik al die tijd de beste masseur die ik in mijn leven heb gekend, heb moeten missen.

Bedankt Hugo Oklander

Als ik nu terugblik, kan ik het bevel om niets te doen, begrijpen. En dat alles zou komen aanrollen op elk moment, ook de moeilijkheden, maar vooral elk van de personen die naar mij kwamen om zich aan het project te wijden, om me te ondersteunen en vergezellen in deze kostbare gekte van onszelf te zijn, van ons te genezen en tegelijkertijd dit te delen met anderen.

Deze korte samenvatting van hoe de gemeenschap-organisatie Ayahuasca International en Inner Mastery het licht zag en verder groeide, zal ik blijven bekend maken met een maandelijkse post want het houdt belevenissen in die ongelooflijk lijken of recht uit een fictie-film komen.

Je kan deze link delen met alle personen die je wil, om zo mee te helpen met de verspreiding van een zeer eenvoudige boodschap die veel helpt en niets kost: “ALS WE DE WIL OM HARD TE WERKEN MET HEEL ONS HART AAN IETS DAT ONS PASSIONEERT, VERBINDEN MET HET VERTROUWEN DAT ALLES GEBEURT ZONDER IETS TE WILLEN FORCEREN OF CONTROLEREN, DAN GEBEURT HET MIRAKEL. WAT ONMOGELIJK LEEK, WORDT DAN REALITEIT”.

Alberto José Varela

Op de foto: Hugo Oklander (links)  y Alberto Varela (rechts) in het appartement van Av. 12 de octubre op Ibiza, recht tegenover het strand van Talamanca, Juli 2013.

alberto y hugo ibiza

Scroll naar top