Voorwaarden voor interne evolutie. Een voorstel voor mensen die willen transcenderen. Een ongelooflijke menselijke uitdaging!

DEZE CONCEPTEN ZIJN ZEER CONFRONTEREND VOOR DIEGENEN DIE RUSTIG SLAPEN…

…Tenminste voor mij was het zeer confronterend om vandaag 6 december 2016 wakker te worden en de informatie te ontvangen en verwerken die ik nu ga delen.

Meer en meer wordt er gesproken over de mogelijkheid om te evolueren, niet biologisch of organisch maar vanuit het bewustzijn. Het is een ongelooflijke menselijke uitdaging! De volgende 7 concepten ga ik één voor één ontwikkelen in toekomstige berichten die ik zal publiceren. Ik vraag aan diegenen die deze titels en ondertitels lezen dat ze hun gezichtspunt delen na ze te hebben gelezen. Ze kunnen me schrijven via email of een commentaar laten onderaan het bericht.

1-DE MENSHEID IS EXTERNE IN-VOLUTIE

Wij menselijke wezens zijn absoluut niet geëvolueerd. Wat kan evolueren is het interne, niet het externe. De vooruitgang, de groei, de ontwikkeling en zelfs de expansie zijn geen evolutie maar wel inflatie. De ogenschijnlijke vooruitgangen die we in miljoenen jaren gehad hebben, zijn inflaties van de ambitie, een authentieke franchise van het on-bewustzijn.

2-DE OPTIE VOOR WIE WAKKER WORDT

De menselijke evolutie is een mogelijkheid en geen verplichting . Gelukkig legt de natuur ons geen innerlijke evolutie op. Evolueren is geen automatisch proces dat als een conditionering functioneert of als een mechanisme dat gestuurd wordt door instinctieve of onbewuste factoren. Het is een optie die voortkomt uit de vrije keuze van wie is beginnen te ontwaken.

3-BEWUSTZIJN VAN DE BRON

Het is dringend de staat van in-volutie waarin we leven te herkennen om ons te kunnen openen naar een authentieke, interne evolutie. Deze eerlijke en diepe erkenning komt voort uit de bewuste observatie van onszelf en schenkt ons bijgevolg een visie op het evolutieve potentieel dat we hebben op individueel niveau. Het toont ons dat het bewustzijn van elke beperking het begin is.

4-VERSCHILLEND ZIJN IS HET GROTE VERSCHIL

Het meest afdoende bewijs dat een menselijk wezen aan het evolueren is, is wanneer hij/zij verschillend wordt. Hetzelfde zijn, gelijkend op, beter of slechter dan, superieur of inferieur aan, is zoals een machine zijn; een programma of een kopie – van slechte kwaliteit – van een origineel. Wanneer we worden geboren zijn we uniek en onvervangbaar maar de programmering van het onderwijs verandert ons in een “robot-in-serie” en we vergeten onze individualiteit.

5-HET MYSTERIE IS VOOR STEEDS MINDER MENSEN

De evolutie bestaat uit een verhoogde complexiteit in het geven van antwoorden op steeds moeilijkere en onvoorspelbare situaties. Deze mogelijkheid wordt echter steeds schaarser en uitzonderlijker als onderdeel van het bewustzijnsspel dat functioneert volgens het principe van eliminatie. Daarom is het voor minder mensen, niet omdat een groot deel uitgesloten zou zijn maar omdat de meerderheid blijft in-volueren.

6-BEGRIP IS DE TAAL VAN DE INNERLIJKE EVOLUTIE

Evolueren vanuit het innerlijke veronderstelt BEGRIJPEN wat het betekent. Het is noodzakelijk het te willen en inspanningen te doen in de adequate richting. Maar zonder de taal van de evolutie te begrijpen, is het onmogelijk. Deze nieuwe taal wordt beetje bij beetje gecreëerd. Weinigen begrijpen ze. Ze is ingewikkeld omdat ze dient bij te dragen aan het begrip van –voor de geest en rede – onbegrijpelijke aspecten.

7-EVOLUTIE IS INTERNE EN EXTERNE TRANSFORMATIE

De interne evolutie leidt onvermijdelijk naar een grote integrale transformatie, zowel van het levensmodel dat we gecreëerd hebben als van het eigen leven dat we leiden en zelfs van de architect die de plannen van het lijden ontwierp. Binnen transformeert alles, buiten verandert alles. Binnenin is de plaats waar dingen gebeuren die buiten ontploffen. Binnen leven de bezetters en indringers die moeten opstappen.

 

WIL JE MEEDOEN AAN EEN INTENTIE?

Wij allemaal die deel uitmaken van een alternatieve internationale gemeenschap, van spirituele zoekers en onderzoekers van de innerlijke wereld, hebben de mogelijkheid om te begrijpen wat er momenteel in de wereld en in onszelf aan het gebeuren is. De realiteit gebeurt voor onze ogen y spreekt ons krachtig toe. Sommigen weten dat we ons enkel nog maar aan het voorbereiden zijn voor veel betekenisvollere sprongen naar een interne in-volutie. Maar het is onontbeerlijk om vele dwaasheden achter te laten, veel zaken die we onnodig meezeulen.

Voor dit oudejaar hebben we ontmoetingen gecreëerd met mensen van vele landen waarbij we samen niet enkel het afscheid zullen vieren van het jaar maar ook het afscheid van vele of alle dwaasheden die we meezeulen en die ons blokkeren. Zaken die zo gebeiteld zitten in ons binnenste dat ze ons niet toelaten om ons te bevrijden, te voelen en te genieten.

Samen met mijn kinderen Elian, Ailen en Amelys, mijn partner Paula en een groep vrienden en medewerkers van deze organisatie, zullen we een geleide meditatie doen, begeleid door speciaal uitgekozen muziek. Op die manier willen we ons verdiepen in de diepe plaatsen van onze ziel om dat deel van onszelf op te roepen dat een sprong wil maken naar de interne evolutie. .

Diegenen die willen deelnemen aan deze ontmoetingen, die georganiseerd worden door  INNER MASTERY en die zullen plaatsvinden in onze EpiCentros van Spanje (Marbella, Madrid, Barcelona), Italië (Turijn en Rome), Duitsland (Berlijn), maar ook van Chili, Colombia of Mexico, waar onze vertegenwoordigers deze ontmoetingen zullen organiseren, kunnen schrijven naar [email protected]  

Diegenen die deze ontmoetingen willen organiseren zonder deel uit te maken van onze organisatie of die ze alleen willen doen, kunnen – eenmalig en exclusief gratis voor iedereen – gebruik maken van deze opgenomen meditatie. Zij die ze willen hebben en gebruiken, kunnen zich inschrijven op deze blog door de boodschap IK WIL ENKELE MINUTEN MEDITEREN TIJDENS OUDEJAAR op te sturen. We zullen jou dan de audio en de instructies verzenden voor gebruik op het moment dat 2016 eindigt.

Het zal een zaadje zijn van vertrouwen, vrijheid en liefde dat we zaaien onder vele personen van over de hele wereld, in het hart van het bestaan en met de intentie dat het bloeit in ons leven, in alles wat we doen en in al onze relaties.

Bedankt,

Alberto José Varela

Schepper van de retraites van Inner Evolution met psychotherapeutisch gebruik van natuurlijke endogene planten.

[email protected]

Aandeel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top